Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα! (Γράμμα προς συνδημότισσες, συνδημότες, Δήμαρχο και Αιρετούς)… - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Κυριακή, 11 Ιουλίου 2021

Ανεμομαζώματα, διαβολοσκορπίσματα! (Γράμμα προς συνδημότισσες, συνδημότες, Δήμαρχο και Αιρετούς)…

Είπαμε να ηρεμήσουμε λίγο και να σταματήσουμε τα σημειώματα, τις συμβουλές και τις παρεμβάσεις, αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια…

  Επανέρχεται λοιπόν η στήλη, με το 100στό σημείωμα, ακριβώς έναν χρόνο μετά το 99ο.
  Ο λόγος, ίσως η πιο σοβαρή απειλή για τον τόπο μας εδώ και δεκαετίες: η άναρχη και παντελώς αχρείαστη εγκατάσταση ΑΙΟΛΙΚΩΝ «ΠΑΡΚΩΝ» (ο Θεός να τα κάνει) ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ.
  Το ζήτημα είναι απλό, απλούστατο φίλες και φίλοι. Ενώ παντού στον Δυτικό Κόσμο, τα αιολικά στις κορυφές των βουνών εγκαταλείπονται, στην Ελλαδίτσα μας τα τελευταία χρόνια ο τομέας γνωρίζει την μεγαλύτερη άνθηση απ’ όλα τα κράτη.
  Είναι βέβαια γνωστό ότι εμείς λειτουργούμε με μία χρονοκαθυστέρηση, αλλά αυτή τη φορά θα την πληρώσουμε πολύ ακριβά. Κι εμείς και (κυρίως) όλες οι επόμενες γενιές μετά από εμάς. Που δε θα προλάβουν ν’ ανέβουν στις κορυφούλες μας και να θαυμάσουν τις 4 Λίμνες μας και τους αμπελώνες μας, από ψηλά.
  Πλατειάζω όμως, ενώ είπα πως το ζήτημα είναι απλό. Ποιο είναι λοιπόν; Είναι το ότι ξεκινούν έργα τα οποία:
- θα ισοπεδώσουν τις κορυφές,
- θα απαγορευτεί η πρόσβαση σε αυτές στους πολίτες (πάει κι ο τουρισμός…),
- θα ξεκοιλιάσουν κυριολεκτικά τα βουνά μας που τα τελευταία χρόνια αρχίζουν να γεμίζουν δέντρα,
- θα τις αφήσουν έρμαια στην διάβρωση των βροχών και του ανέμου με αποτέλεσμα οι νεροποντές να κατεβάζουν χώματα και χείμαρρους μέχρι τα χωριά,
- θα ρημάξουν τους βιότοπους πολλών απειλούμενων και προστατευόμενων ζώων και φυτών,
- θα σκοτώσουν τα πουλιά που πηγαινοέρχονται στις λίμνες όλου του Νομού και γύρω από αυτές,
- θα μεταβάλλουν τις ροές των υπόγειων νερών από τα βουνά προς τον κάμπο,
- θα αλλοιώσουν μόνιμα και παντοτινά το τοπίο στο οποίο μεγάλωσαν γενεές επί γενεών,
- θα, θα, θα, θα… το πιάσατε το νόημα πιστεύω.
  Και η τοπική κοινωνία τι θα πάρει; Συγχωρήστε τη γλώσσα μου, αλλά θα πάρει τ’ @@ της!
  Όλη φασαρία γίνεται για να τα κονομήσουν από επιδοτήσεις και πανάκριβο ρεύμα, οι πολυεθνικές και τα γνωστά λαμόγια που λυμαίνονται την Ελλαδίτσα εδώ και 2 ακριβώς αιώνες.
  Τι σύμπτωση να γκρεμίζουμε στην επέτειο ακριβώς των 200 χρόνων, τα βουνά στα οποία και για τα οποία από το 1821 οι πρόγονοί μας έχυσαν ποτάμι το αίμα τους, ανάξιοι επίγονοι και κληρονόμοι, εμείς.
  Μετά από 15-20 χρόνια, θα κηρύξουν μια ωραιότατη πτώχευση (τα λαμόγια) και τα πειστήρια του εγκλήματος μαζί με χιλιάδες κυβικά τσιμέντου θα μείνουν για πάντα να θυμίζουν την ηλιθιότητα της γενιάς μας. Στους αιώνες των αιώνων. Κι όλοι θα λένε ότι επί Δημαρχίας Μπιτάκη Άνθιμου συντελέστηκε ένα έγκλημα. Πράγμα που μας φέρνει στο δια ταύτα…
  Δήμαρχε, οι πολίτες θέλουν, μάλλον απαιτούν την προσοχή σου. Δεν ξέρω αν σου μεταφέρουν οι σύμβουλοι και οι φίλοι σου τις φήμες περί μιζών σε αιρετούς, που οργιάζουν. Και δικαίως θα πω εγώ, διότι παραμένεις ΑΔΡΑΝΗΣ μπροστά σε ένα ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΟΝΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΧΟΥΝ.  «Γιατί άραγε;», θα σκεφτούν όλοι.
  Μπορείς όμως, και σε καλώ από αυτό το βήμα, να δείξεις σε όλους ότι σφάλλουν και να μείνεις στην Αυτοδιοικητική Ιστορία μαζί με τους υπόλοιπους Δημάρχους που τόλμησαν, σήκωσαν το ανάστημά τους και ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ πέτυχαν την αναστολή και ακύρωση έργων που δεν συμβάδιζαν με την αειφόρο ανάπτυξη του ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ.
  Προχώρα σε ανάκληση όλων των αποφάσεων του Δήμου Αμυνταίου που συμφωνούν με την εγκατάσταση αιολικών και μετά από διαβούλευση σε κάθε χωριό και σύλλογο, ζήτα από την Αποκεντρωμένη να συντάξουμε όλοι μαζί, μία μελέτη και πρόταση ΣΥΝΟΛΙΚΗ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, να δούμε ΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ μπορούμε να βάλουμε ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά.
  Μην παίρνεις αψήφιστα αυτό το θέμα, γιατί οι επιπτώσεις του θα είναι τεράστιες.
  Και οι υπόλοιποι Αιρετοί, να ξέρουν ότι έχουν κι αυτοί ανάλογο χρέος και να βοηθήσουν.
  Οι πολίτες έχουν μάτια και βλέπουν ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέλλον του τόπου.
Αυτά και μετά τιμής…  
Γ. Μ.
παραΕκπαιδευτικός


Πηγή: https://eperiskopio.blogspot.com/

Post Bottom Ad