Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για όσους αρνηθούν το εμβόλιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

Τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για όσους αρνηθούν το εμβόλιο σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέαΠαρά τις διαψεύσεις, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, λίγες ώρες αργότερα, χθες το μεσημέρι, επανέφερε το θέμα δηλώνοντας ευθέως ότι οι αναστολές εργασίας για όσους δεν εμβολιάζονται είναι μια μεταβατική περίοδος, καθώς στη συνέχεια οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να απολυθούν.

Πού ακριβώς βρίσκεται η αλήθεια μεταξύ των διαφορετικών δηλώσεων των στελεχών της κυβέρνησης;

Το θέμα έχει συζητηθεί στην κυβέρνηση ενδελεχώς αν και ακόμα δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.Στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι και μόνο η συζήτηση του θέματος στον δημόσιο διάλογο θα επιφέρει αποτελέσματα καθώς αρκετοί θα σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Πάντως για την εφαρμογή του μέτρου των απολύσεων υπάρχει αρκετή σύγχυση προς το παρόν, αφού αλλά πράγματα ισχύουν στον δημόσιο και άλλα στον ιδιωτικό τομέα.

Στο Δημόσιο για παράδειγμα η αναστολή σύμβασης δεν σημαίνει απόλυση. Για να υπάρχει η δυνατότητα απόλυσης ενός εργαζόμενου στον δημόσιο τομέα θα πρέπει να ψηφιστεί νόμος και να αλλάξει το τωρινό νομοθετικό πλαίσιο, ενώ θα χαθεί πολύτιμος χρόνος από τις μαζικές προσφυγές που σίγουρα θα υπάρξουν προς το ΣτΕ για την Συνταγματικότητα μιας τέτοιας κίνησης.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα μπουν στη ζυγαριά του ΣτΕ το ατομικό δικαίωμα επιλογής και το δικαίωμα του κράτους να επικαλείται λόγους δημοσίου συμφέροντος. Πολύπλοκες και δύσκολες καταστάσεις ομολογουμένως.Τέλος, σε ότι αφορά τις απολύσεις, ο εργοδότης μπορεί να ισχυριστεί ότι ασκεί διευθυντικό δικαίωμα και θέλει να προστατεύσει την υγεία των υπόλοιπων εργαζομένων.

Συμπερασματικά το θέμα των αναστολών και των απολύσεων ως μέτρο «ποινής» όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, μόλις άνοιξε... Αν θα πετύχει είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο...

Ενδιαφέρον έχει να παρακολουθήσουμε και τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης. Πόσο μακριά θα πάνε την... αντιπολιτευτική βαλίτσα.

Πηγή:newsbomb. gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad