Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - ραγδαία μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία - ραγδαία μετάδοση της μετάλλαξης Δέλτα

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται η πανδημία στη χώρα μας, καθώς παρά το γεγονός πως ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν… συγκρατημένος τις τελευταίες ημέρες, μετά το ρεκόρ που σημειώθηκε την Τρίτη με 3.565 μολύνσεις, δυστυχώς το αποτύπωμα της γενικότερης αύξησης των διαγνώσεων έχει αρχίσει να φαίνεται στο ΕΣΥ και συγκεκριμένα στις εισαγωγές των νοσοκομείων της χώρας.

Το προφίλ των ασθενών που χρειάζεται να νοσηλευτούν αποδεικνύει πως το εμβόλιο είναι το πιο δυνατό όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας κόντρα στην πανδημία.

Είναι επίσης και το μεγαλύτερο όπλο κόντρα στο τέταρτο κύμα, το οποίο έχει κάνει ηχηρή εμφάνιση σε όλη την επικράτεια μέσω της μετάλλαξης Δέλτα.

Αύξηση εισαγωγών κατά 70%

Η αύξηση των εισαγωγών έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ωστόσο καθησυχαστικό είναι το γεγονός πως ο αριθμός των διασωληνωμένων δεν έχει αυξηθεί.

Συγκεκριμένα υπάρχει μία αύξηση κατά 70% στις εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη από κοροναϊό στα νοσοκομεία της χώρας το τελευταίο διάστημα.

Πλέον ο μέσος όρος του επταημέρου ανέρχεται σε 144 έναντι 92 της περασμένης εβδομάδας.

Μάλιστα, το 70% αυτών αφορά σε ανεμβολίαστους πολίτες και το 30% έχει κάνει μόνο την πρώτη δόση. 

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad