Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η «Ψυχρή Λίμνη» που σαρώνει στην Ευρώπη, έρχεται στην Ελλάδα - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Καιρός – Κλέαρχος Μαρουσάκης: Η «Ψυχρή Λίμνη» που σαρώνει στην Ευρώπη, έρχεται στην Ελλάδα

Από τον καύσωνα και τους 40 βαθμούς, στις καταιγίδες. Ο καιρός τρελάθηκε και δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, στην Ελλάδα έρχεται τη «ψυχή λίμνη», το φαινόμενο που ήδη πλήττει την Ευρώπη.


Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για το πως θα «κινηθεί» ο καιρός τις επόμενες μέρες: από τον καύσωνα στις καταιγίδες. Δεν αποκλείεται να δούμε επίσης χαλάζι, κεραυνούς ή και ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους!

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο και σήμερα Παρασκευή (16.07.2021) θα επιμείνει η πολλή ζέστη με έμφαση τα κεντρικά, ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας ενώ ταυτόχρονα οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που θα επικρατήσουν από τα δυτικά θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Η «Ψυχρή Λίμνη» έρχεται στην Ελλάδα

Όλα… αλλάζουν όμως από αύριο και κυρίως την Κυριακή όταν, όπως γράφει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, θα γίνει αισθητή η πτώση της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές ενώ ταυτόχρονα θα ξεσπάσουν και καταιγίδες.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έχει ανεβάσει και χάρτες, όπου φαίνεται πως ο ΩΜΕΓΑ εμποδιστής στα δυτικά τμήματα της Ευρώπης (μπλε καμπύλη) αναμένεται να αλλάξει προσανατολισμό κι εκεί που έστελνε τις πολύ θερμές αέριες μάζες από τις ακτές της βόρειας Αφρικής (κόκκινα βέλη)  θα ωθήσει τώρα την οργανωμένη ψυχρή λίμνη -που στον χάρτη απεικονίζεται με το γράμμα «Χ» και που δίνει τις φονικές καταιγίδες στην κεντρική Ευρώπη- προς την Ελλάδα.


Αυτό σημαίνει ότι σε συνδυασμό με την πολύ θερμή επιφάνεια που έχουμε ήδη στη χώρα μας θα δημιουργηθεί έντονη αστάθεια που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη καταιγίδων που είναι σε θέση να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα, αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Στον δεύτερο χάρτη απεικονίζονται οι βροχοπτώσεις (μπλε αποχρώσεις) έτσι όπως θα μεταφερθούν σταδιακά και από το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης υπενθυμίζει τη φονική καταιγίδα που χτύπησε την Χαλκιδική πριν δύο χρόνια αλλά και τις φονικές καταιγίδες που χτύπησαν πέρυσι την Εύβοια. «Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η μετατόπιση ψυχρών αερίων μαζών στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα προς την περιοχή μας οδήγησε στην ανάπτυξη αυτών των φαινομένων και αφού είχαν πρώτα προηγηθεί ισχυρά θερμά κύματα», γράφει.

Στον τελευταίο χάρτη, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης δίνει μια εκτίμηση των καταιγίδων που αναμένονται από Σάββατο απόγευμα μέχρι και Τετάρτη (μπλε αποχρώσεις) με τα φαινόμενα αυτά να επηρεάζουν το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, μεσημέρι και απόγευμα, ενώ τη νύχτα και το πρωί είναι δυνατόν να απασχολούν και θαλάσσιες παραθαλάσσιες περιοχές με έμφαση τα δυτικό και βόρειο Αιγαίο πιθανόν πρόσκαιρα και τμήματα του Ιονίου πελάγους με έμφαση τα κεντρικά και βόρεια.

«Μπορεί να συνοδεύονται από χαλάζι, κεραυνούς ή και ανεμοστρόβιλους – υδροστρόβιλους και θέλει πολύ μεγάλη προσοχή», προειδοποιεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.Πηγή: https://www.newsit.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad