Στα δίχτυα της αστυνομίας κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά μοριακά τεστ - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Στα δίχτυα της αστυνομίας κύκλωμα που εξέδιδε πλαστά μοριακά τεστ

Σε εξέλιξη είναι έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Σμύρνης για πιθανή φάμπρικα έκδοσης πλαστών αρνητικών μοριακών τεστ.

Προηγήθηκε καταγγελία μικροβιολόγου με ιατρείο στου Ζωγράφου, σύμφωνα με την οποία είχε επικοινωνήσει μαζί της ταξιδιωτικό γραφείο στην Πλατεία Αμερικής στα Πατήσια, με τον υπάλληλο να τη ρωτά για δύο αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν ξεχάσει εκεί τα δύο μοριακά τεστ και δεν μπορούσαν να τους βρουν για να τα επιστρέψουν.

Η γιατρός ψάχνοντας στο αρχείο διαπίστωσε ότι ποτέ δεν είχε κάνει τεστ σε άτομα με αυτά τα στοιχεία ταυτότητας, ενώ βλέποντας τα έγγραφα διαπίστωσε ότι ήταν πλαστά.

Τα έγγραφα εξέτασαν και αστυνομικοί και διαπίστωσαν ότι σε αυτά υπήρχαν σφραγίδες γνωστού μικροβιολογικού εργαστηρίου στα Πατήσια. Όπως προέκυψε, και αυτό δεν είχε προβεί σε εξέταση ατόμων με τα συγκεκριμένα στοιχεία ταυτότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι αλλοδαποί είχαν πάρει τα λογότυπα του μικροβιολογικού εργαστηρίου, τα στοιχεία ταυτότητας της μικροβιολόγου και είχαν κατασκευάσει πλαστά έγγραφα αρνητικών μοριακών τεστ.

Η έρευνα συνεχίζεται και αυτό που εξετάζεται είναι το ενδεχόμενο να πρόκειται για ευρύτερο κύκλωμα πώλησης τέτοιων εγγράφων.

Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad