Αυστηρό Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Αυστηρό Μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κύπρου (βίντεο)

 


«H Τουρκία κλιμακώνει την ένταση με νέες αξιώσεις στην Κύπρο, που είναι απαράδεκτες και δεν θα γίνουν δεκτές», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

«Oι νέες παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Κύπρο είναι απόλυτα καταδικαστέες, παραβιάζουν κατάφορα τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, περιφρονούν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ουσιαστικά ναρκοθετούν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε, είναι προφανές πως η Τουρκία κλιμακώνει σταθερά την ένταση με νέα τετελεσμένα στην Κύπρο, ενώ με τη δημιουργία νέων βάσεων στα Κατεχόμενα επιβεβαιώνει δυστυχώς τις ευρύτερες βλέψεις της στην Ανατολική Μεσόγειο στη γνωστή παραβατική λογική του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως Ελλάδα και Κύπρος πορεύονται πάντα μαζί. «Στηρίζουμε έμπρακτα τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας για την αναστροφή των τουρκικών μεθοδεύσεων στα Βαρώσια και την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού και για την επίτευξη λύσης στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με μία κυριαρχία, μία διεθνή κυριαρχία και μία ιθαγένεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad