Ανδρουλάκης | Μόνο με συγκροτημένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσουμε τον Ερντογάν - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Ανδρουλάκης | Μόνο με συγκροτημένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αντιμετωπίσουμε τον Ερντογάν

Για επιδιωκόμενη αλλοίωση του status quo από την Τουρκική πλευρά και αναγκαιότητα ύπαρξης συγκροτημένης αντίδρασης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάνει λόγο σε προσωπική του ανάρτηση στα social media, ο Ευρωβουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. και υποψήφιος πρόεδρος του κινήματος Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή τις τελευταίες δυσμενείς εξελίξεις - προκλήσεις του Τούρκου Προέδρου από την κατεχόμενη Κύπρο. 


Αναλυτικά ο κος Ανδρουλάκης αναφέρει:

Οι ανακοινώσεις Ερντογάν για μερικό άνοιγμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου κατά παράβαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και η εκβιαστική προώθηση της απαράδεκτης λύσης των δύο κρατών ανήμερα της επετείου της εισβολής, δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκικής Κυβέρνησης.
Οι εξαγγελίες αυτές σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθούν "πάγωμα των προκλήσεων" όπως ατυχώς έβλεπε η Ελληνική κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες. Η επιδιωκόμενη αλλοίωση του status quo από την Τουρκική πλευρά, είναι απέναντι τόσο στην Διεθνή νομιμότητα, όσο και στις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, όπου ζητείται η αναίρεση της απόφασης του περασμένου Οκτωβρίου για το άνοιγμα των Βαρωσίων.
Επιπλέον, στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στα τέλη Ιουλίου οι ηγέτες υπογράμμισαν την σημασία του καθεστώς των Βαρωσίων και ζήτησαν τον πλήρη σεβασμό ιδίως των ψηφισμάτων 550, 789 και 1251. Οι τελευταίες εξελίξεις δεν μπορούν να απαντηθούν μόνο με δηλώσεις ανησυχίας, αλλά χρειάζεται συγκροτημένη αντίδραση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος Πρόεδρος, στην ομιλία του, στην κατεχόμενη Κύπρο, κινήθηκε σε εμπρηστικούς τόνους, μιλώντας για εχθρούς των Τουρκοκυπρίων, στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

ValueNews.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad