Νέος σεισμός στην Θήβα - Κουνήθηκε και η Αττική - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Νέος σεισμός στην Θήβα - Κουνήθηκε και η ΑττικήΣε μία συγκρατημένη αλλά και σαφή προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Θήβας και των γύρω περιοχών, προέβη ο σεισμολογος Άκης Τσελέντης, μετά τον σεισμό μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί.

«Είχαμε πριν από λίγο, στις 08:05 έναν σεισμό 4,1 Ρίχτερ. Ήταν δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Θηβών. Έγινε πολύ αισθητός στη Θήβα και φυσικά και στην Αθήνα», επισήμανε αρχικά ο κ. Τσελέντης, τονίζοντας πως η δόνηση αυτή άλλαξε την εικόνα που είχαν οι σεισμολόγοι για την «εκτόνωση» της περιοχής. 
«Την περιοχή αυτή την έχουμε υπό στενή παρακολούθηση τις τελευταίες 8 ημέρες, έχουμε βάλει επιπλέον όργανα, γιατί και το 2020 μας είχε δώσει μια ακολουθία ανατολικότερα. Είχαμε εδώ και οχτώ μέρες έναν σεισμό 4,4 Ρίχτερ, βορειοδυτικά και είναι ένα κομμάτι το οποίο το κοιτάμε», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. 


«Σήμερα μας τα χάλασε λίγο αυτός ο σεισμός γιατί είχαμε πιστέψει ότι βαίναμε προς μία πλήρη εκτόνωση της περιοχής. Η περιοχή αυτή θέλει πολύ προσοχή διότι είναι κοντά σε ένα οικιστικό κέντρο το οποίο έχει άθλια δόμηση και γιατί στην περιοχή υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλα ρήγματα με πολύ βεβαρημένο σεισμικό ιστορικό».

Πηγή :lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad