Εννέα σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Εννέα σεισμικές δονήσεις στην ΚρήτηΟι σεισμοί στην Κρήτη γίνονται αισθητοί και προκαλούν ανησυχία. Οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων για το επόμενο διάστημα…

Εννέα σεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν μέσα στη νύχτα στην Ανατολική Κρήτη, μετά τη σεισμική δόνηση των 4,2 Ρίχτερ χθες ένα τέταρτο πριν τις εννέα το βράδυ, που έγινε αισθητή σε ένα μεγάλο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και Λασιθίου.

Οι σεισμικές δονήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν κατά το πλείτον ασθενείς και δεν έγιναν αντιληπτές από τους πολίτες. Ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα οι πολίτες βιώνουν μια σεισμική δραστηριότητα, η οποία σύμφωνα με τον σεισμολόγο του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας και Αντισεισμικών Κατασκευών στη Θεσσαλονίκη, Χρήστο Παπαϊωάννου, δεν θα πρέπει να προκαλεί πανικό.Ο κ. Παπαϊωάννου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται, με επιταχυνσιογράφο ο οποίος έχει τοποθετηθεί από το Ινστιτούτο στην περιοχή και καταγράφει τη σφοδρότητα των δονήσεων. «Στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου το τελευταίο διάστημα γίνονται σεισμοί σχετικά μικρού μεγέθους ακολουθούμενοι -ο καθένας από αυτούς- από αρκετά μικρότερου μεγέθους σεισμούς. Η σεισμική δράση εντοπίζεται σε μια περιοχή η οποία είναι πολύ κοντά στο Αρκαλοχώρι με αποτέλεσμα ακόμη και μικρού μεγέθους σεισμοί, να γίνονται ιδιαίτερα αισθητοί.

Μέχρι στιγμής τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει μια ζώνη που έχει ενεργοποιηθεί και που αντιστοιχεί σε ένα μήκος ρήγματος το οποίο δεν φαίνεται μα είναι μεγάλο, δηλαδή δεν φαίνεται να έχει ενεργοποιηθεί μια μεγάλη περιοχή, που θα μπορούσε να δώσει έναν μεγαλύτερο σεισμό» ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου.

Πηγή:newsit. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad