Η αθλιότητα των βολεμάτων και των εξυπηρετήσεων πρέπει επιτέλους να σταματήσει - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τετάρτη, 14 Ιουλίου 2021

Η αθλιότητα των βολεμάτων και των εξυπηρετήσεων πρέπει επιτέλους να σταματήσει

«Βόλεμα ημετέρων» από Γ. Πατούλη καταγγέλλει ο Γ. Σγουρός

Για μεθοδεύσεις που παραπέμπουν σε Δεξιά περασμένων δεκαετιών καταγγέλλει η παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» με επικεφαλής τον Γιάννη Σγουρό, τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος κατηγορείται ότι προχωρά στο «βόλεμα "ημέτερου"» στην θέση του προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, με την πρόσληψη να γίνεται με προσωπική απόφαση του περιφερειάρχη, χωρίς διαγωνισμό και χωρίς συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφίων από ανεξάρτητη επιτροπή – κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τον έλεγχο της υπηρεσίας από τον κ. Πατούλη μέσω του εκλεκτού του.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η αντιπολιτευόμενη παράταξη, στην σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η πλειοψηφούσα παράταξη αποφάσισε την κάλυψη της θέσης του προϊσταμένου της υπηρεσίας με διαδικασία που θα διενεργήσει ο ίδιος ο περιφερειάρχης. Η απόφαση -στην οποία αντιτάχθηκε σύσσωμη η αντιπολίτευση- ελήφθη ενώ η περιφερειακή αρχή έχει «παγώσει» διαγωνισμό προσλήψεων 11 δικηγόρων που έπρεπε να έχει προκηρυχθεί από το 2020.  

Και παρότι οι 11 προσλήψεις έλαβαν κυβερνητική έγκριση από το περσινό καλοκαίρι, ο περιφερειάρχης «αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει το Υπουργείο Εσωτερικών ότι με την έγκριση αυτή είχε το δικαίωμα να προσλάβει δικηγόρο-προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας χωρίς διαγωνισμό αποφάσισε να προτείνει τροποποίηση της εγκριτικής απόφασης ώστε να καταφέρει ένας εκ των 11 δικηγόρων να προσληφθεί με προσωπική απόφαση του κ. Πατούλη χωρίς διαγωνιστική διαδικασία. Και τούτο κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας περί προγραμματισμού των προσλήψεων (άρθρα 51 του ν. 4622/2019 και 1 έως 7 του ν. 4590/2019), χωρίς βεβαίωση για την δαπάνη πρόσληψης και χωρίς πρόβλεψη στον Οργανισμό της Περιφέρειας για οργανική θέση Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας ανεξάρτητης από τις θέσεις των λοιπών δικηγόρων», καταγγέλλει η παράταξη Σγουρού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την θέση του προϊσταμένου η περιφερειακή αρχή προορίζει δικηγόρο υποψήφιο με το ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη. «Η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες της Περιφέρειας αλλά για το βόλεμα ημετέρων χωρίς διαγωνισμό», τονίζει η παράταξη του Γ. Σγουρού, σχολιάζοντας ότι η περιφερειακή αρχή Πατούλη «προφανώς θεωρεί ακατάλληλους τους 14 δικηγόρους της Περιφέρειας που ήδη υπηρετούν σε αυτή για την κάλυψη της θέσης του Προϊσταμένου, αγνοώντας προκλητικά ενόψει της πρόσληψης ημετέρου, ότι διαθέτουν και πολυετή εμπειρία αλλά και γνώσεις σε θέματα ΟΤΑ για την κάλυψη της επίμαχης θέσης ευθύνης».

Η αντιπολιτευόμενη παράταξη δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της «παράνομης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής».

«Σύντομα θα καταλάβει ο ελεγχόμενος Περιφερειάρχης τι σημαίνει πραγματικά η φράση του Ηλία Ηλιού, "θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα", την οποία ανιστόρητα εκφέρει ο ίδιος ως "απειλή" κατά της αντιπολίτευσης. Η αθλιότητα των βολεμάτων και των εξυπηρετήσεων στην Περιφέρεια Αττικής πρέπει επιτέλους να σταματήσει», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη του Γ. Σγουρού.


Στέργιος Ζιαμπάκας


Πηγή: https://www.efsyn.gr/

Post Bottom Ad