Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021

Σε κατάσταση συναγερμού οι αρχές μετά την απότομη αύξηση των κρουσμάτων
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από το μέτωπο του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες, με αύξηση κρουσμάτων και τους ειδικούς να τονίζουν πως ήδη το τέταρτο κύμα βρίσκεται προ των πυλών και αν δεν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί, τα αποτελέσματα πιθανόν να είναι καταστροφικά, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα.

Η αύξηση του δείκτη θετικότητας, που και το τελευταίο εικοσιτετράωρο παρέμεινε πάνω από το 2% (σε 29.930 τεστ ο δείκτης θετικότητας ήταν 2,06%, ενώ το Σάββατο έφτασε 2,3%), αν και ακόμη βρίσκεται υπό έλεγχο -όπως σημειώνουν οι λοιμωξιολόγοι-, έχει χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου για τη διαχείριση των νέας κατάστασης.


Η κινητικότητα λόγω των διακοπών, η εξάπλωση της υπερμεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, αλλά και οι συρροές που καταγράφονται από χώρους διασκέδασης, μπορούν να πυροδοτήσουν μια νέα άνοδο στον αριθμό των κρουσμάτων. Αυτή μάλιστα δεν φαίνεται να είναι μακριά και ήδη μέσα στην εβδομάδα οι ειδικοί προβλέπουν πως οι νέες διαγνώσεις θα είναι περισσότερες, πιθανότατα και οι νοσηλείες.

Η κυβέρνηση από την άλλη πλευρά, δεν αποκλείει νέα μέτρα, ακόμα και τοπικά lockdown, εάν συνεχίσουν τα κρούσματα κορονοϊού να αυξάνονται με ραγδαίους ευθμούς.


"Εάν συνεχιστεί ο ρυθμός ανόδου των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες η εικόνα της Ελλάδας θα είναι διαφορετική, και θα πρέπει να συζητάμε εκ νέου τι θα κάνουμε με την πανδημία", δήλωσε σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.


Ο αναπληρωτής υπουργός Στέλιος Πέτσας, αναφορικά με τη λήψη νέψν μέτρων για τη διασπορά του κορονοϊού, τόνισε πως "αν υπάρξει τέταρτο κύμα της πανδημίας, αυτό θα χτυπήσει τους ανεμβολίαστους, όχι την οικονομία".


Στο ερώτημα εάν θα αυστηροποιηθούν περαιτέρω τα μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις, απάντησε ότι δεν γνωρίζει αν έχει γίνει κάποια σχετική συζήτηση στην κυβέρνηση, ωστόσο Ιούλιος και Αύγουστος είναι δυο μήνες κρίσιμοι και "όποιο μέτρο χρειαστεί να παρθεί, θα παρθεί".


Δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, λέγοντας ότι πάνω από όλα είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν μέσα στον Ιούλιο και τον Αύγουστο, προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι να επιτευχθεί ένα ποσοστό εμβολιασμού συμβατό με το τείχος ανοσίας.

Πηγή :  thetoc 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad