«Όχι» των Λιμενικών στην κυβέρνηση για έλεγχο των ταξιδιωτών για πιστοποιητικό εμβολιασμού - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

«Όχι» των Λιμενικών στην κυβέρνηση για έλεγχο των ταξιδιωτών για πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι Λιμενικοί αντιδρούν απόφαση της κυβέρνησης να διενεργούν ελέγχους ύπαρξης πιστοποιητικού εμβολιασμού στους ταξιδιώτες στα λιμάνια σύμφωνα με την πρόσφατη ΚΥΑ.

 

Όπως αναφέρουν οι έλεγχοι των ταξιδιωτών στα λιμάνια «Είναι υποχρέωση των εταιρειών, όπως προβλέπει και η πρόσφατη ΚΥΑ για τη διενέργεια ελέγχων σε πλοία και αεροπλάνα και όχι των στελεχών του λιμενικού», όπως τους ζήτησε η κυβέρνηση!

 

Σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση οι έλεγχοι επιβίβασης στα πλοία θα γίνονται, πλέον, από τους λιμενικούς, με τους τελευταίους να επισημαίνουν πως το προσωπικό του Λιμενικού είναι επιφορτισμένο με πολλές άλλες υποχρεώσεις, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ θυμίζουν και τα κενά που υπάρχουν σε οργανικές θέσεις σε λιμενικές υπηρεσίες της χώρας.

 

Υποστηρίζουν. δε, ότι την πλήρη ευθύνη για τους ελέγχους έχουν οι εταιρείες, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα του πλοίου.

 

Η ΠΟΕΠΛΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος) αναφέρει ότι η απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας, καταγγέλλει ότι «φαντάζει τουλάχιστον υπερβολικό να αναλάβουμε και το κομμάτι ελέγχου που αποτελεί υποχρέωση των εταιριών, όπως προβλέπει, μάλιστα, και η πρόσφατη ΚΥΑ για τη διενέργεια ελέγχων σε πλοία και αεροπλάνα».


Πηγή: https://press-room-ioa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad