Ολοταχώς για την Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021

Ολοταχώς για την Ελλάδα οι Βρετανοί τουρίστες

 


Την κατάργηση της καραντίνας για τις αφίξεις πλήρως εμβολιασμένων τουριστών από τις «πορτοκαλί» χώρες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προανήγγειλε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς στο Sky News μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της αλλαγής στους κανόνες που αφορούν τους πολίτες της Βρετανίας που είναι πλήρως εμβολιασμένοι.


«Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω περισσότερα και για άλλα μέρη του κόσμου», πρόσθεσε ενώ χθες ανακοίνωσε ότι η διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος εμβολιασμού θα επικεντρωθεί στις χώρες που χορηγούν εμβόλια τα οποία έχει εγκρίνει ο ΠΟΥ και σχολίασε ότι η διαδικασία είναι σύνθετη επειδή η κάθε χώρα έχει διαφορετικό σύστημα πιστοποίησης."Είναι ευκολότερο από την ΕΕ επειδή δημιουργούν το δικό τους ψηφιακό διαβατήριο, είναι πιο πολύπλοκο από άλλες χώρες- για παράδειγμα οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν ψηφιοποιημένο σύστημα", δήλωσε ο υπουργός σε μια άλλη συνέντευξή του στο BBC.

Στο μεταξύ οι Βρετανοί τουρίστες είναι έτοιμοι για απόβαση στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές με τις κρατήσεις να έχουν εκτοξευτεί στο 400% τις τελευταίες ημέρες.


Σύμφωνα με το Sky News οι κρατήσεις για την Ελλάδα τριπλασιάστηκαν, με τη χώρα να εμφανίζεται ως η πιο κερδισμένη από τις χώρες του νότου από την απόφαση της κυβέρνησης του Λονδίνου.


Έτσι μετά τις 19 Ιουλίου, οι Βρετανοί θα απολαμβάνουν τις διακοπές τους σε «πορτοκαλί» χώρες δίχως να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή στη χώρα τους.


Το νέο μέτρο ισχύει για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς -όσους δηλαδή έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού- ή για όσους είναι κάτω των 18 ετών. Προτού όμως επιστρέψουν στην πατρίδα τους, οι Βρετανοί τουρίστες θα πρέπει να κάνουν τεστ Covid και να υποβληθούν σε μοριακό τεστ Covid την ημέρα που φθάνουν στη χώρα τους.


Η EasyJet κατακλίζεται από κρατήσεις εισιτηρίων για τις χώρες της «πορτοκαλί λίστας» καθώς κλείστηκαν περισσότερα από 145.000 εισιτήρια ενώ και η Τόμας Κουκ ανέφερε ότι, τις τελευταίες ώρες οι κρατήσεις εισιτηρίων για τις πορτοκαλί χώρες έχουν διπλασιαστεί.

Πηγή :imerisia. gr

Post Bottom Ad