Σοκάρει το βίντεο με τις νυχτερίδες-Πως ξέφυγε ο κορωνοΐος - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021

Σοκάρει το βίντεο με τις νυχτερίδες-Πως ξέφυγε ο κορωνοΐοςΠερισσότερο φως ρίχνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στα αμφιλεγόμενα πειράματα κέρδους – λειτουργίας, γνωστά στην επιστημονική κοινότητα ως «Gain of Function», με τα οποία παγκοσμίως διαφοροποιούνται ή μετατρέπονται γενετικά μέσω πειραμάτων, σε τουλάχιστον 13 εργαστήρια ανά τον κόσμο επιπέδου BLS 4, επικίνδυνα παθογόνα και μολυσματικοί ιοί, όπως φέρεται να γινόταν και στο εργαστήριο της κινεζικής Γουχάν, με στόχο την εύρεση νέων θεραπειών ή εμβολίων ενάντια σε αναδυόμενους επικίνδυνους ιούς.

Τέτοια πειράματα φέρεται να διεξήγαγαν με κοροναϊούς και οι επιστήμονες στο Ιολογικό εργαστήριο της Γουχάν, στα οποία, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα αλλά και πρόσφατα βίντεο από το ίδιο το εργαστήριο, φαίνεται ότι δεν τηρούνταν σε πολλές περιπτώσεις τα προβλεπόμενα επίπεδα βιοασφάλειας.


Αυτό το γεγονός ενισχύει όλο και περισσότερο τα σενάρια ενός πιθανού ατυχήματος, είτε μέσω μόλυνσης των συνεργατών του εργαστηρίου τον Νοέμβριο του 2019 όπως υποστηρίζουν οι ΗΠΑ, είτε μέσω διαφυγής του ιού στο περιβάλλον, προκαλώντας την πανδημία.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μπροστά στους κινδύνους που ενέχουν τέτοιου είδους πειράματα, υπογράμμισε στην ΕΡΤ, ότι ήδη από το 2010, είχε δημοσιεύσει σχετική οδηγία, με τίτλο «Υπεύθυνη Έρευνα για τις Επιστήμες της Ζωής για την Παγκόσμια Ασφάλεια Υγείας», ως έγγραφο καθοδήγησης στο οποίο εξετάζονταν οι τύποι έρευνας στον τομέα των βιοεπιστημών που μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία, αναφέροντας μάλιστα και παραδείγματα.

Επιπλέον, στην περιγραφή του Ινστιτούτου της Γουχάν στην ιστοσελίδα του Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών αναφέρεται πως αυτό διαθέτει τρεις «εγκαταστάσεις» φιλοξενίας ζώων εργαστηρίουm συνολικού ύψους εμβαδού 13.100 τετραγωνικών μέτρων, στα οποία υπάρχουν 12 κλουβιά νυχτερίδων.


Μάλιστα, η παραδοχή αυτή έρχεται σε αντίθεση με όσα είχε υποστηρίξει o Aμερικανός ζωολόγος, Πίτερ Ντάσντακ, ο ειδικός του ΠΟΥ που συμμετείχε στην αποστολή του Οργανισμού στην Κίνα, αναφέροντας σε ανύποπτο χρόνο με ένα tweet τον περασμένο Δεκέμβριο, που έκτοτε έχει διαγράψει, πως το άρθρο της εφημερίδας «The Independent» ότι «δείγματα από τις νυχτερίδες στάλθηκαν στο εργαστήριο Γουχάν για γενετικές αναλύσεις των ιών, δεν ήταν αληθή, καθώς καμία νυχτερίδα δεν στάλθηκε στο εργαστήριο της Γουχάν για γενετικές αναλύσεις ιών που συλλέχθηκαν στο πεδίο».


Δήλωσε επίσης ότι το άρθρο της εφημερίδας περιγράφει την εργασία στην οποία είναι επικεφαλής ο ίδιος, καθώς και τα εργαστήρια με τα οποία συνεργάστηκε για 15 χρόνια. «Αυτά δεν έχουν ζωντανές ή νεκρές νυχτερίδες. Δεν υπάρχουν αποδείξεις πουθενά ότι συνέβη αυτό. Είναι ένα λάθος, που ελπίζω να διορθωθεί», σημείωσε.
Ο Πίτερ Ντάσντακ είναι επικεφαλής της ΜΚΟ EcoHealth Alliance, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και διεξάγει παγκόσμια έρευνα η οποία σχετίζεται με την υγεία και βοήθησε να διοχετευθούν περισσότερα από 800.000 δολάρια από ομοσπονδιακές επιχορηγήσεις των ΗΠΑ στο εργαστήριο της Γουχάν, για να μελετηθούν κοροναϊοί νυχτερίδας, σύμφωνα με πρόσφατα εσωτερικά έγγραφα.

Πηγή : in. gr 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad