Θλίψη και οργή στον Ελληνοκυπριακό λαό προκαλεί το άνοιγμα μέτρων της παραλιακής ζώνης στα Βαρώσια (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021

Θλίψη και οργή στον Ελληνοκυπριακό λαό προκαλεί το άνοιγμα μέτρων της παραλιακής ζώνης στα Βαρώσια (βίντεο)

 

Η Τουρκία έκανε πράξη την ανακοίνωση-πρόκληση που είχε κάνει κατά την επίσκεψη του την περασμένη εβδομάδα στα Κατεχόμενα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Kibris Postasi" επεκτάθηκε κατά 500 μέτρα το παραλιακό μέτωπο στο Βαρώσι, αφού έγιναν οι απαραίτητες εργασίες καθαρισμού στον χώρο που είναι έτοιμος προς χρήση.

Μέχρι σήμερα, βάσει του ρεπορτάζ, ο χώρος δεχόταν επισκέπτες και λουόμενους, ωστόσο πλέον τα πάντα είναι πιο οργανωμένα. Στην επέκταση των 500 αυτών μέτρων έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες θαλάσσης, ενώ έχουν ξεκινήσει και εργασίες για την ανέγερση χώρων εστίασης, όπως καφέ και εστιατορίων.

Ο "πρωθυπουργός" του ψευδοκράτους, Ερσάν Σανέρ  εκπροσώπησε την τουρκοκυπριακή ηγεσία τη Δευτέρα στο Βαρώσι. Συνοδευόμενος από τον "υπουργό εξωτερικών" Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, τον "υπουργό εσωτερικών" Κουτλού Εβρέν και τον "δήμαρχο" Αμμοχώστου Ισμαήλ Αρτέρ έτυχε ενημέρωσης από τον διοικητή των δυνάμεων ασφαλείας Ζορλού Ταπαλογλου.

Ο Σανέρ δήλωσε ότι το "υπουργικό συμβούλιο" αποφάσισε στις 12 Ιουλίου την αποστρατικοποίηση του 3,5% του κλειστού Βαρωσίου και το χαρακτήρισε ως το «δεύτερο στάδιο του ανοίγματος των Βαρωσίων». Είπε ότι η συνολική έκταση του κλειστού Βαρωσίου είναι 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πρόσθεσε ότι υπάρχουν 496 ακίνητα ή οικόπεδα που βρίσκονται εντός του τμήματος (3,5%) τα οποία θα ανοίξουν ξανά ως μέρος της δεύτερης φάσης της πρωτοβουλίας για τα Βαρώσια.


Πηγή: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad