Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα

 


Τα νέα από το μέτωπο της μετάλλαξης Δέλτα γίνονται όλο και πιο ανησυχητικά.

Τα τελευταία δεδομένα από τον ΕΟΔΥ αποδεικνύουν τη γρήγορή εξάπλωσή του, με την Κρήτη να συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο. Από την προηγούμενη Πέμπτη που ήταν η τελευταία ενημέρωση σχετικά με την επέλαση της μετάλλαξης μέχρι χθες, οι λοιμώξεις διπλασιάστηκαν, προκαλώντας έντονο προβληματισμό. Πιο συγκεκριμένα, εκ των 760 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 466 αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα.

Ήδη στην Κρήτη το στέλεχος επικρατεί, καθώς το 80% των κρουσμάτων αφορούν στη συγκεκριμένη μετάλλαξη. Στην Αττική ένα στα τέσσερα κρούσματα φέρουν το στέλεχος Δέλτα.Οι ειδικοί προβλέπουν πως εάν δεν επιταχυνθεί η εμβολιαστική διαδικασία, το στέλεχος Δέλτα θα επικρατήσει από τον επόμενο μήνα σε όλη τη χώρα, δίνοντας παράλληλα υψηλό αριθμό ημερήσιων κρουσμάτων.


Η πιθανότητα για σοβαρή λοίμωξη

Η πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα είναι δεδομένη, όμως έρχονται στο φως νεότερα και για τις επιπτώσεις της. Όπως τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, η μετάλλαξη πιθανότατα έχει μεγαλύτερη παθογονικότητα σε σχέση με τις προηγούμενες.


Προσπάθεια να αυξηθούν οι εμβολιασμοί

Από σήμερα έχει ανοίξει η πλατφόρμα, ώστε οι γιατροί να μπορούν να δηλώνουν τους πολίτες, οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα.


Ειδικότερα, ο θεράπων ιατρός θα μπορεί να δηλώσει τους ασθενείς πολίτες, έτσι ώστε να καταρτιστεί το πρόγραμμα εμβολιασμού τους. Η πιστοποίηση και η ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα, μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό, είτε δημόσιου, είτε ιδιωτικού τομέα.

Τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι άτομα- εκτός από τη λειτουργικότητά τους- με πολύ μεγάλη δυσκολία μετακίνησης. Πολίτες οι οποίοι βρίσκονται σε μόνιμο κλινοστατισμό, είτε περιπτώσεις που έχουμε βαριά ψυχική νοητική νόσο, παραδείγματος χάρη, στις περιπτώσεις Αλτσχάιμερ.Ο εμβολιασμός κατ’ οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτες γιατρούς, είτε από κινητά συνεργεία.


Σημειώνεται πως περισσότεροι από 5.450.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 52% επί του γενικού πληθυσμού. Περισσότεροι από 4.626.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% επί του γενικού πληθυσμού.

Πηγή :thetoc. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad