"Βουνό" οι ακυρώσεις στη Μύκονο - Χάνεται η τουριστική σεζόν - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Κυριακή 18 Ιουλίου 2021

"Βουνό" οι ακυρώσεις στη Μύκονο - Χάνεται η τουριστική σεζόνΜε ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί μοιάζει η Μύκονος μετά τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά για απαγόρευση νυκτερινής κυκλοφορίας και για «σιωπητήριο» στη μουσική.

Μπορεί να μην είναι ένα τυπικο… lockdown αλλά στο νησί των Ανέμων που βουλιάζει αυτή την περίοδο από κόσμο, μοιάζει με ταφόπλακα στο τουρισμό.

Κι αυτό γιατί είναι αδιανόητο για το νησί να μπορέσει να κρατήσει τον κόσμο του χωρίς να υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση μετά τα μεσάνυχτα. Αλλά και χωρίς να ακούγεται πουθενά μουσική στη Μύκονο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το διάστημα αυτό ήδη αρχίζουν να ακυρώνονται. Σε μεγάλα κλαμπ του νησιού τα τηλέφωνα πέφτουν βροχή από πελάτες που σπεύδουν να ακυρώσουν ενώ εκφράζονται φόβοι ότι θα υπάρξει μαζική φυγή τουριστών τις επόμενες ημέρες ακριβώς λόγω αυτών των απαγορεύσεων.

Το «μπλόκο» στη διασκέδαση της Μυκόνου μέχρι τις 26 Ιουλίου (αλλά κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι μέχρι τότε ή θα πάρει παράταση) μπορεί να δικαιολογείται από την αύξηση των κρουσμάτων, όμως, τοπικοί παράγοντες εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους.


Ο λόγος είναι ότι δεν ελήφθησαν από την αρχή μέτρα προκειμένου να μην έρχονται στο νησί χωρίς υγειονομικούς ελέγχους, χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και τουρίστες.


«Η κατάσταση ξέφυγε καθώς πολλοί εργαζόμενοι ήρθαν για δουλειά χωρίς να έχουν λάβει τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα ή και χωρίς να έχουν εμβολιαστεί. Με αποτέλεσμα να αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα», τονίζουν εργαζόμενοι στη Μύκονο οι οποίοι μάλιστα καταγγέλλουν ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξε και απόκρυψη κρουσμάτων εργαζόμενων σε μεγάλες τουριστικές μονάδες, για να μην αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο.Ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς, αντέδρασε στις αποφάσεις της κυβέρνησης ζητώντας να πάρει πίσω τα μέτρα. Όπως είπε, έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα και στοχοποιούν το νησί.

Αναρωτιέται μάλιστα αν η κίνηση αυτή θα διώξει τους χιλιάδες τουρίστες της Μυκόνου οι οποίοι θα πάνε σε άλλα νησιά, ενισχύοντας τη μετάδοση του ιού.

Από το μεσημέρι που έγινε γνωστή η απόφαση της κυβέρνησης οι επιχειρηματίες του νησιού συνεδριάζουν για να δουν πώς θα αντιδράσουν ενώ ανάστατοι είναι και οι χιλιάδες εργαζόμενοι στην εστίαση, στα ξενοδοχεία, στα μπαρ και τα μεγάλα κλαμπ, οι καλλιτέχνες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Μύκονο, οι διοργανωτές νόμιμων πάρτι και άλλων εκδηλώσεων.

Πηγή:in. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad