Το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021

Το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνουΗ BioNTech ανακοίνωσε ότι ο πρώτος καρκινοπαθής έλαβε το θεραπευτικό εμβόλιο BNT111, ανοίγοντας την αυλαία για τη Φάση 2 των σχετικών δοκιμών.

Η εξέλιξη αυτή θα είχε επισκιάσει κάθε άλλη ιατρική είδηση αν δεν βρισκόμασταν ακόμα σε πόλεμο με την πανδημία αφού σηματοδοτεί μια καινοφανή προσπάθεια, πέρα από κάθε συμβατική γνώση, για τη θεραπεία του καρκίνου.   


Η μελέτη θα αξιολογήσει την επίδραση του εμβολίου σε ασθενείς με μελάνωμα ανθεκτικού - υποτροπιάζοντος σταδίου τρία ή τέσσερα, σε συνδυασμό με το μονοκλωνικό αντίσωμα Libtayo των Regeneron και Sanofi. Στόχος η εξουδετέρωση ενός σταθερού συνδυασμού κωδικοποιημένων με mRNA αντιγόνων που σχετίζονται με τον όγκο, μέσω της ενεργοποίησης ισχυρής και ακριβούς ανοσοαπόκρισης κατά του καρκίνου.

Πρακτικά, το εμβόλιο της BioNTech σε συνδυασμό με το μονοκλωνικό αντίσωμα των Regeneron - Sanofi, θέλει να «εκπαιδεύσει» τον ανθρώπινο οργανισμό να αντιμετωπίζει με τα δικά του όπλα τον καρκίνο. Αν μέχρι σήμερα τα συμβατικά φάρμακα μας πρόσφεραν έτοιμη την «τροφή» μας, τα εμβόλια mRNA θέλουν να μας διδάξουν πώς να τη βρίσκουμε.Σύμφωνα με την BioNTech, η δοκιμή BNT111-01 έχει εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές στην Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία. Σε αυτή θα συμμετάσχουν συνολικά 120 ασθενείς και τελικός στόχος είναι να αξιολογηθεί το συνολικό ποσοστό απόκρισης του BNT111 σε συνδυασμό με το Libtayo. Τα δευτερεύοντα σημεία περιλαμβάνουν το ποσοστό απόκρισης των ασθενών σε ένα από τα δύο σκευάσματα, μεμονωμένα, τη διάρκεια απόκρισης και φυσικά την ασφάλεια.

Πηγή :liberal. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad