Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Εκφράζουμε την οργή και αγανάκτησή μας στον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι σε όλους εμάς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας: Εκφράζουμε την οργή και αγανάκτησή μας στον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι σε όλους εμάς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου


 Εκφράζουμε την οργή και αγανάκτησή μας στον πρωτοφανή αυταρχισμό της κυβέρνησης απέναντι σε όλους εμάς τους εργαζόμενους του νοσοκομείου, που δίνουμε καθημερινά τη μάχη για να σταθεί όρθιο ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο σύστημα υγείας και απέναντι στο λαό της πόλης που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του σωματείου, παρά τις συνεχείς οχλήσεις της ασφάλειας να μην πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση έξω από την πύλη του νοσοκομείου. Θα έπρεπε να ντρέπονται!

            Η παράσταση που δόθηκε την Πέμπτη το απόγευμα, με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό και συμπρωταγωνιστές μια πλειάδα υπηρετών του από την διοίκηση του νοσοκομείου, τους τοπικούς άρχοντες και διάφορους παρατρεχάμενους, ήταν φτηνή και κάλπικη! Έφεραν 2 κλούβες ΜΑΤ και μεγάλη αστυνομική δύναμη, σε όλους τους χώρους του νοσοκομείου, για αυτούς που αντιμετωπίζουν την πανδημία και διαμαρτύρονται ειρηνικά. Φρόντισαν για ελεγχόμενη ενημέρωση, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε ένα κανάλι, που συνόδευε τον πρωθυπουργό. Και φυσικά τον συνόδευσαν σε συγκεκριμένα τμήματα, αποφεύγοντας το τμήμα Επειγόντων και τα τμήματα όπου νοσηλεύονται ασθενείς! Ενώ για 2η φορά (η 1η με την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας) δεν θυμήθηκαν ότι υπάρχουν και Εκπρόσωποι των Εργαζομένων. Είναι αδίστακτοι!

            Όσο καλά κι αν ήταν σκηνοθετημένη η παράσταση, με τη μέθοδο της τρομοκράτησης των εργαζομένων για να μην συμμετέχουν στην κινητοποίηση, αλλά να παραμείνουν στα πόστα τους και να χειροκροτήσουν το σόου, δεν μπορούν να κρύψουν τη «γύμνια» του συστήματος υγείας.

            Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύψει πως δε δίνει δεκάρα τσακιστή για την ενίσχυση του νοσοκομείου Χαλκίδας, για τις συνθήκες εντατικοποίησης που εργαζόμαστε όλοι οι υγειονομικοί! Δίνει άφθονα προνόμια και δώρα στην ιδιωτική υγεία, προχωρά σε συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και σε συγχωνεύσεις νοσοκομείων, τη στιγμή που η δημόσια υγεία αιμορραγεί!  

            Τι κι αν το νέο νοσοκομείο της Χαλκίδας είναι ένα υπερπολυτελές κτίριο; Είναι δυνατόν να λειτουργήσει με τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφάλειας και παροχής φροντίδας υγείας, που αρμόζει στους ασθενείς, με το προσωπικό κυριολεκτικά σε όρια εξουθένωσης, αφού καλύπτει πολλαπλάσιες ανάγκες; Ποιόν κοροϊδεύουν;

            Από τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια και τα δάκρυα του Υπουργού Υγείας περάσαμε στον αυταρχισμό και την καταστολή.

            Η κυβέρνηση  έφερε τα ΜΑΤ για να μας κλείσει τα στόματα!  Για άλλη μια φορά  έριξε σε μας την ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας, θέλοντας να κρύψει τη δική της αποκλειστική ενοχή για τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού, για τη γύμνια των νοσοκομείων, για την απουσία έγκυρης και επιστημονικής ενημέρωσης για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

            Είναι ολοφάνερο πως οι αγώνες μας τους φοβίζουν! Γι’ αυτό γέμισαν το νοσοκομείο με κλούβες των ΜΑΤ! Είμαστε αποφασισμένοι να μην κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις  μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εργαζομένων.

 Να δοθούν τώρα όλα τα χρωστούμενα ρεπό και οι ημέρες κανονικής άδειας.

Ένταξή μας στα ΒΑΕ και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος. 

Αυξήσεις στους μισθούς μας.

Κάτω τα χέρια  από τη δημόσια υγεία. Λέμε όχι στην είσοδο των  ιδιωτών  στα νοσοκομεία και στις συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

 Να καταργηθεί η απαράδεκτη τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Να ενισχυθεί η ΠΦΥ και το εμβολιαστικό πρόγραμμα, με συνεχή ενημέρωση και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

 Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας! Δυναμώνουμε τον αγώνα μας!

 Όλοι μαζί! Κανένας μόνος του! Δεν θα τους περάσει!Πηγή: http://www.eviatopblog.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad