Το Ζέπελιν άρχισε τις περιπολίες στα σύνορα του Έβρου - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Το Ζέπελιν άρχισε τις περιπολίες στα σύνορα του Έβρου

Το ένα από τα δύο αερόστατα «Eagle Owl», τύπου Ζέπελιν, που χρησιμοποιεί πιλοτικά η Frontex σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα, άρχισε τις περιπολίες στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων.

Αφού έγιναν οι δοκιμαστικές πτήσεις τις προηγούμενες μέρες από το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης, έως το λιμάνι της πόλης, το Ζέπελιν ανέλαβε και επίσημα δράση στην περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτήρηση γίνεται με θερμικές κάμερες που έχουν εμβέλεια άνω των 10 μιλίων, ενώ παράλληλα χρησιμοποιείται εξοπλισμός εντοπισμού AIS, ο οποίος συναντάται συνήθως στην παρακολούθηση κίνησης πλοίων.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το «Eagle Owl» είναι το πλέον υπερσύγχρονο αερόπλοιο του είδους του. Το μήκος του φτάνει τα 20 μ. και πετά σε ύψος 300-1.000 μέτρων.

Κατασκευάστηκε έπειτα από γαλλογερμανική συμπαραγαγωή και η Ελλάδα μίσθωσε δύο τέτοια Ζέπελιν για 4-6 μήνες, ανάλογα με τη διάρκεια του προγράμματος.

Το δεύτερο αερόπλοιο αναμένεται να αρχίσει τις πτήσεις του στη Λήμνο στις αρχές του Αυγούστου.

Πηγή:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad