Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί στη Χίο - Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί στη Χίο - Μεγάλη πυρκαγιά σε εξέλιξη (βίντεο)Πολύ κοντά στο να περιορίσουν τελικά τη μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το ξημερώματα της Πέμπτης και συγκεκριμένα στις 6.45 στο χωριό Κατάβαση βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Το πύρινο μέτωπο έκαιγε ανεξέλεγκτο για περίπου 7 ώρες, ενώ σύμφωνα με τον politischios.gr, η φωτιά έφτασε προς τη Σιδηρούντα, η οποία εκκενώθηκε προληπτικά. Από τον οικισμό Σιδηρούντα απομακρύνθηκαν περίπου 20 κάτοικοι και οδηγήθηκαν σε ασφαλές σημείο, όπως είχε γίνει νωρίτερα και με τους κατοίκους του οικισμού Κατάβαση. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν απειλήθηκε άμεσα ο οικισμός Σιδηρούντας, ωστόσο εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, γι' αυτό καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για τον περιορισμό της φωτιάς.Ωστόσο, στο πλαίσιο της κατάσβεσης ένας πυροσβέστης λιποθύμησε από εισπνοή καπνών και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Η φωτιά στην Κατάβαση φαίνεται πως ξεκίνησε μέσα στον οικισμό και πιθανόν να οφείλεται σε δίκτυο ρεύματος, ενώ άρχισε να καίει πάνω από τα καταστήματα στον επαρχιακό δρόμο και λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, καίγοντας κυρίως χαμηλή βλάστηση σε κενούς χώρους.


Να σημειωθεί ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, με ριπές 4-7 μποφόρ και το νησί βρίσκεται σε βαθμό επικινδυνότητας για πυρκαγιά, νούμερο 4.


Το φως της δημοσιότητας είδαν και τα πρώτα πλάνα πλάνα από τα καναντέρ που πετούν πάνω από το πύρινο μέτωπο και συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ όπως φαίνεται, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται.Post Bottom Ad