Αισιοδοξία Μητσοτάκη για το μέλλον της οικονομίας (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

Αισιοδοξία Μητσοτάκη για το μέλλον της οικονομίας (βίντεο)Τέσσερις βασικούς λόγους για τους οποίους είναι «εξαιρετικά αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του «The Economist».


Ο πρωθυπουργός ανέφερε τις αυξημένες καταθέσεις, τις εκταμιεύσεις ύψους 7,5 δισ. ευρώ εντός του 2021, τον δανεισμό της χώρας με τα χαμηλότερα επιτόκια στην ιστορία της, και τέλος


«τις ευνοϊκές συνέπειες των διαρθρωτικών αλλαγών που συντελέστηκαν μέσα στην πανδημία, που τώρα αρχίζουν να δείχνουν το αποτύπωμά τους στην οικονομική δραστηριότητα».


Οι τέσσερις λόγοι της αισιοδοξίας

«Πρώτον, οι αυξημένες καταθέσεις στην Ελλάδα αντιστοιχούν ήδη στο 14% του ΑΕΠ. Είναι οι υψηλότερες στις χώρες του ΟΟΣΑ αμέσως μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ένα μεγάλο μέρος τους θα επιστρέψει στην αγορά. Ενώ παράλληλα, παρά τις όποιες αναταράξεις, είμαι αισιόδοξος και για την πορεία του ελληνικού τουρισμού» είπε ο πρωθυπουργός.


Ο δεύτερος λόγος συνδέεται με το Σχέδιο «Ελλάδα 2.0», γιατί προβλέπει -όπως είπε- «εντός του 2021 τις πρώτες εκταμιεύσεις ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ένα ποσό που δεν είχε καν υπολογιστεί, δεν υπήρχε καν στο ραντάρ του σχεδιασμού μας μέχρι και πριν από έναν χρόνο. Εκτιμούμε ότι συνολικά οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα εισφέρουν στο ΑΕΠ 7 πρόσθετες μονάδες σε βάθος επταετίας».


Τρίτος λόγος αισιοδοξίας για τον πρωθυπουργό είναι ότι το κράτος ήδη δανείζεται με τα χαμηλότερα επιτόκια στην ιστορία του, ενώ εκτίμησε ότι και τα «κόκκινα» δάνεια θα είναι σε μονοψήφιο ποσοστό μέχρι το τέλος του 2022.


«Τι σημαίνει αυτό; Ότι αποκαθίσταται πια όλος ο μηχανισμός ρευστότητας της αγοράς και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων» είπε ο κ.Μητσοτάκης.


Και ο τέταρτος λόγος αισιοδοξίας έχει να κάνει με τις ευνοϊκές συνέπειες των διαρθρωτικών αλλαγών που-όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης- συντελέστηκαν μέσα στην πανδημία, που τώρα αρχίζουν να δείχνουν το αποτύπωμά τους στην οικονομική δραστηριότητα.


Πηγή :Το ΒΗΜΑ

Post Bottom Ad