Στον Πολιχνίτο η «Σμύρνη μου αγαπημένη» (Βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

Στον Πολιχνίτο η «Σμύρνη μου αγαπημένη» (Βίντεο)

 «Ωραιότερη παραλία τα Βατερά» έγραψε στο Instagram η Μιμή Ντενίση


Η αρμένικη συνοικία που θα πρωταγωνιστεί στην ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» έχει στηθεί από χτες στον Πολιχνίτο με δεκάδες άτομα της παραγωγής και ηθοποιούς να βρίσκονται εκεί σήμερα για τα γυρίσματα.
«Πολιχνίτος από αύριο! Η Αρμένικη συνοικία μας! Αρχιζουν τα δυσκολα και οι καταστροφές!!! Ομορφη Λεσβος όπου κ αν πας! Πανέμορφο χωριό ο Πολιχνίτος κ η ωραιότερη παραλία στα Βατερά» έγραψε η Μιμή Ντενίση στον λογαριασμό της στο Instagram.
Η ταινία επιχειρεί να συνδυάσει το παρελθόν με το παρόν, αφηγούμενη αφενός την ιστορία μιας σμυρναϊκής οικογένειας, της οικογένειας Μπαλτατζή, με φόντο την καταστροφή της Σμύρνης το 1922 κι αφετέρου την προσφυγική κρίση στη Μεσόγειο του 2015, με ηρωίδα το μοναδικό μέλος της οικογενείας που ζει μέχρι σήμερα, τη γιαγιά Φιλιώ.
Η παραγωγή εστιάζει ιδιαίτερα στη σημασία που έχει το φιλμ για τη σύγχρονη ιστορική συγκυρία. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου «αποστολή της ταινίας δεν είναι να αναμοχλεύσει πάθη του παρελθόντος, αλλά να μιλήσει για ένα τεράστιο διεθνές πρόβλημα, το προσφυγικό. Να θυμίσει πως ιστορίες σαν αυτή της σημερινής Συρίας, έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν και μάλιστα στους Έλληνες, που ίσως γι’ αυτό αγκαλιάζουν μ’ αγάπη και γενναιοδωρία τους σημερινούς πρόσφυγες».
Τη σκηνοθεσία της ταινίας υπογράφει ο Γρηγόρης Καραντινάκης της «Χορωδίας του Χαρίτωνα», το σενάριο η ίδια η Μιμή Ντενίση με τον Μάρτιν Σέρμαν, ενώ στο καστ, πλην της Ντενίση, συναντούμε τους Λεωνίδα Κακούρη, Burak Hakki, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Χρήστου Στέργιογλου, Ντίνα Μιχαηλίδου, Νέδη Αντωνιάδη, Αναστασία Παντούση, Daphne Alexander, Κώστα Κορτίδη, Έφη Γούση, Γιάννη Εγγλέζο, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou, τους Γιάννη Βογιατζή, Rupert Graves, Susan Humshire, αλλά και τη Vanessa Redgrave σε ρόλο έκπληξη.


Πηγή: https://stonisi.gr/

Post Bottom Ad