Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στη Ροδόπολη και τον Διόνυσο


Μάχη με τις αναζωπυρώσεις της μεγάλη πυρκαγιάς που καίει σε Σταμάτα, Διόνυσο και Ροδόπολη στην Αττική δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής οι οποίες ενισχύονται διαρκώς.

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται. Κάποια σπίτια έχουν παραδοθεί στη φωτιά, ενώ έχουν καεί και αυτοκίνητα στην περιοχή που έχει εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Λόγω αυτής της κατάστασης, η Πυροσβεστική ενημέρωσε πως ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της στο μέτωπο της φωτιάς και πλέον επιχειρούν 141 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 45 οχήματα, 12 Ε/Π και 8 Α/Φ με το BERIEV-200. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Ενδεικτικό της σοβαρής κατάστασης είναι το γεγονός πως την επιχείρηση συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης. «Mας δυσκολεύει το γεγονός ότι υπάρχουν σπίτια πολλά ανάμεσα στη βλάστηση. Αυτό προσπαθούμε να διασώσουμε, εν πρώτοις την ανθρωπινή ζωή. Δύσκολο για εμάς, όλα μαζί άνεμος, θερμοκρασία. Όλες οι εναέριες και επίγειες δυνάμεις έχουν συγκεντρωθεί εδώ. Είμαστε σε καλή κατάσταση, σε καλύτερη από το πρωί, προσπαθούμε να τη σβήσουμε τελείως», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Η περιφέρεια Αττικής έχει διαθέσει 21 υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης. Εκτίμησε επίσης ότι η φωτιά ξεκίνησε από το νεκροταφείο της Σταμάτας και μετά επεκτάθηκε στη Γαλήνη Ροδόπολης.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, δεν υπάρχει κάποια αναφορά για εγκλωβισμένο άτομο, ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν άτομα από τα σπίτια τους σε περιοχές που κινδύνεψαν από τις φλόγες. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν ενισχυθεί, ενώ ήδη η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει στείλει δύο ειδοποιήσεις μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή.

Πηγή: iefimerida.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad