Δυσοίωνες προβλέψεις Σύψα - Θα φτάσουμε τα 20.000 κρούσματα ημερησίως (βίντεο) - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

Δυσοίωνες προβλέψεις Σύψα - Θα φτάσουμε τα 20.000 κρούσματα ημερησίως (βίντεο)Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό είπε, μέσω του ΣΚΑΪ, ότι «η επιδημία θα κλιμακωθεί γρήγορα και απότομα» και συμπλήρωσε πως «πολύ σύντομα θα βλέπουμε τα κρούσματα να διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα ενδεχομένως, ή και νωρίτερα. Φαντάζομαι προς τα μέσα με τέλη Αυγούστου η επιδημία να κορυφώνεται με πολλές χιλιάδες κρούσματα την ημέρα».


Ειδικότερα, ο κ. Σύψας είπε ότι «ασφαλώς δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις, αλλά μιλάμε για χιλιάδες κρούσματα, δεν μιλάμε για μικρό νούμερο», και εκτίμησε πως δεν είναι απίθανο να φτάσουμε τα 15.000-20.000 κρούσματα την ημέρα, κάτι που, κατά τον ίδιο, οφείλεται στο γεγονός ότι «έχουμε πολύ κόσμο ανεμβολίαστο».

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως, ευτυχώς, για την ώρα δεν παρατηρείται μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας, ο καθηγητής σχολίασε πως «αυτό είναι το πολύ καλό». Όπως εξήγησε, «η πιθανότητα να μπει ένας νέος κάτω των 18 ετών στο νοσοκομείο είναι 12 φορές μικρότερη απ' ό,τι ένας άνθρωπος άνω των 18 ετών». Επισήμανε ακόμη πως ναι μεν δεν έχουμε πίεση στα νοσοκομεία, αλλά «όσο διασπείρεται η πανδημία, θα φτάσει και τους ανεμβολίαστους που είναι πάνω από 50».«Κανείς δεν είναι άτρωτος» τόνισε ο κ. Σύψας, επικαλούμενος αμερικανική έρευνα, σύμφωνα με την οποία το πρώτο τρίμηνο του 2021 περίπου 400 έφηβοι 11-17 ετών χρειάστηκε να νοσηλευτούν, με το 1/3 να καταλήγει σε ΜΕΘ. «Και οι νέοι δεν είναι άτρωτοι και αυτό είναι ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα για να εμβολιαστούν. Οι γονείς μη διστάζουν να τους εμβολιάσουν, γιατί δεν θέλουμε να χάσουμε κανέναν νέο».


Ακόμη, επισήμανε ότι δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι μακροχρόνιες συνέπειες του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον καθηγητή, «το 10% που θα πάθει Covid, έως και το 20%, θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες. Ήδη στα νοσοκομεία μας βλέπουμε ανθρώπους που είχαν νοσήσει πριν από 3 ή 6 μήνες να έρχονται με τεράστια προβλήματα υγείας. Και αυτή είναι η επόμενη επιδημία, το post-Covid, οι άνθρωποι που θα έχουν συνεχείς επιπλοκές. Επομένως, δεν παίζουμε, δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον εμβολιασμό με τη φυσική νόσηση».

«Οι νέοι θα πάνε στα χωριά τους, θα πάνε στα πανηγύρια, θα γυρίσουν στα σπίτια τους, θα διασπείρουν τον ιό» επισήμανε, για να προσθέσει πως τους επόμενους μήνες άπαντες οι ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν. «Δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη», σημείωσε.Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σύψας αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας θεωρεί πως η επιτροπή θα συστήσει τον εμβολιασμό στα παιδιά ηλικίας από 12 ετών και άνω.

Δείτε το σχετικό βίντεο:


Πηγή:iefimerida.gr 


Post Bottom Ad