Κορυφώνεται τον 15 Αύγουστο το 4ο κύμα κορωνοϊού - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Κορυφώνεται τον 15 Αύγουστο το 4ο κύμα κορωνοϊούΣτα μέσα Αυγούστου αναμένεται η κορύφωση του νέου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, με την κυβέρνηση και τους ειδικούς να στρέφουν την προσοχή τους στα νησιά δεδομένου ότι διανύουμε τουριστική περίοδο, και να απευθύνουν έκκληση για περισσότερους εμβολιασμούς.Χαρακτηριστική είναι η πρόβλεψη του καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη για εβδομαδιαίο μέσο όρο γύρω στα 3.400 κρούσματα στις 10 με 12 Αυγούστου. Όπως εξήγησε σήμερα στο Mega to σενάριο για 3.400 κρούσματα την ημέρα είναι το χειρότερο, ενώ «το πιο ήπιο σενάριο είναι για 2.800 κρούσματα την ημέρα».

Ανησυχία για τα νησιά -«Τοπικές παρεμβάσεις» εξαγγέλλει η κυβέρνηση

Ο κ. Σαρηγιάννης έκανε ειδική αναφορά μάλιστα για την πορεία της πανδημίας σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, εστίασε ωστόσο σε νησιά και συγκεκριμένα στη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Πάρο, τη Σαντορίνη, αλλά και στην Κρήτη (κυρίως για τα Χανιά και το Ηράκλειο). Ειδικά για τη Σαντορίνη ανέφερε ότι ενώ είχε παρατηρηθεί πτωτική τάση τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αναζωπύρωση του ιικού φορτίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες, ήδη στη χώρα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά περισσότεροι από 10.200.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.600.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ποσοστό που αντιστοιχεί σε 53,4% του γενικού πληθυσμού και 63% του ενήλικου πληθυσμού. Επίσης, περισσότεροι από 4.915.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 46,8% στο γενικό πληθυσμό και 55% στον ενήλικο πληθυσμό.

Όπως ξεκαθάρισε πάντως σήμερα ο κ. Σαρηγιάννης για να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας πρέπει να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 73% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, δηλαδή το 83% των ενηλίκων.«Τώρα έχουμε 48% πλήρους ανοσίας από εμβολιασμό. Μαζί με τους νοσούντες, έχουμε 58% ανοσία. Ο στόχος είναι να μην αυξηθεί το ποσοστό αυτών που νόσησαν και δίνουν ανοσία, αλλά αυτών που εμβολιάστηκαν και δίνουν ανοσία» υπογράμμισε.


«Αν φτάσουμε στο 73-75% εμβολιασμών» συνέχισε, « θα υπάρχει σαφέστατη και ταχεία αποκλιμάκωση και έναν καλό χειμώνα. Αν μείνουμε στο 53% (σ.σ. μέχρι τα μέσα Αυγούστου), θα έχουμε μια πρώτη κορύφωση πριν τον 15 Αυγουστο, αλλά μετά θα έχουμε μια συνέχιση του τέταρτου κύματος το φθινόπωρο, από τέλος Σεπτεμβρίου και έπειτα».

Πηγή:iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad