Τραγωδία στην Γερμανία με 103 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους (βίντεο) - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Τραγωδία στην Γερμανία με 103 νεκρούς και δεκάδες αγνοούμενους (βίντεο)


Τουλάχιστον 103 είναι, μέχρι στιγμής, οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες που πλήττουν τη δυτική Γερμανία τα τελευταία 24ωρα ενώ τουλάχιστον 1.300 άτομα αγνοούνται στην περιφέρεια Αρβάιλερ που βρίσκεται στο κρατίδιο Ρηνανία- Παλατινάτο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Ανάμεσά τους στους νεκρούς συγκαταλέγονται δώδεκα άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στην πόλη Σίντσιγκ του κρατιδίου Ρηνανία Παλατινάτο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild«, οι άτυχοι ένοικοι του ιδρύματος για ανάπηρους δεν είχαν βοήθεια για να απομακρυνθούν έγκαιρα.

Υπερχείλισε ο ποταμός Ερφτ στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία με τα γερμανικά ΜΜΕ να ανεβάζουν στο Διαδίκτυο πανοραμικές φωτογραφίες αποτυπώνοντας το μέγεθος της καταστροφής.
Μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις ο ποταμός Ερφτ υπερχείλισε με τους κατοίκους του δήμου Ράιν Ερφτ να είναι σοκαρισμένοι και τις αρχές να βρίσκονται σε κατάστη υψίστης ετοιμότητας.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε μια κρίση, οι διαστάσεις της οποίας δεν μπορούν ακόμη να εκτιμηθούν», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας, Φρανκ Ροκ (CDU).

Το έργο των σωστικών συνεργείων στο δήμο Ράιν Eρφτ- που δεν απέχει και πολύ από την Κολωνία - είναι εξαιρετικά δύσκολο.


Ο τραγικός απολογισμός από τις καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τα τελευταία 24ωρα δύο κρατίδια: τη Βόρεια Ρηνανία- Βεστφαλία και τη Ρηνανία Παλατινάτο είναι:

- Μέχρι τώρα, τουλάχιστον 43 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στο κρατίδιο Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και τουλάχιστον 60 στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο.

«Εκφράζονται φόβοι είναι ότι θα υπάρξουν περισσότεροι νεκροί», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομικής έδρας του Κόμπλεντς.

- Η περιφέρεια Aρβάλειρ στο κρατίδιο Ρηνανία - Παλατινάτο είναι η πλέον πληγείσα περιοχή με 1.300 άτομα να αγνοούνται.
Από την πλευρά της, η Γερμανική Μετεωρολογική Υπηρεσία (DWD) προειδοποίησε σήμερα το πρωί για τοπικές καταιγίδες με δυνατή βροχή από 15 έως 25 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο, καθώς και χαλάζι και θυελλώδεις ριπές στο κρατίδιο Ρηνανία - Παλατινάτο.

Στα νοτιοανατολικά, μπορούν να φτάσουν έως και 40 λίτρα βροχής ανά τετραγωνικό μέτρο.


Πηγή: Protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad