Ενίσχυση των μονογονεϊκών οικογενειών των Ενόπλων Δυνάμεων - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Ενίσχυση των μονογονεϊκών οικογενειών των Ενόπλων ΔυνάμεωνΤα σχετικά με τα διοικητικά ευεργετικά μέτρα μέριμνας υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που υπάγεται στην κατηγορία των μονογονεϊκών οικογενειών ρυθμίζονται με σαφήνεια από τις διατάξεις του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου. Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο γονέας ανήλικου τέκνου», είπε ο Αλκ. Στεφανής, «που ασκεί κατ' αποκλειστικότητα την επιμέλεια αυτού, είτε εν τοις πράγμασι είτε κατόπιν δικαστικής απόφασης, εκτελεί μόνο υπηρεσίες που δεν απαιτούν διανυκτέρευση και απαλλάσσεται από τη συμμετοχή του σε ασκήσεις, υποβάλλοντας σχετική προς τούτο αναφορά, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, προς τη μονάδα ή την υπηρεσία του, η οποία τη διαβιβάζει προς το οικείο Γενικό Επιτελείο για την έκδοση σχετικής απόφασης».

Επίσης, γονέας που ασκεί κατ' αποκλειστικότητα την επιμέλεια ανήλικου τέκνου που είναι ΑμεΑ, είτε εν τοις πράγμασι είτε κατόπιν δικαστικής απόφασης, απαλλάσσεται από την εκτέλεση υπηρεσιών και συμμετέχει σε ασκήσεις μόνον εφόσον το επιθυμεί. Για την υπαγωγή του στην κατηγορία αυτή, ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει αναφορά, επισυνάπτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προς τη μονάδα ή υπηρεσία του, η οποία διαβιβάζει την αλληλογραφία στο οικείο Γενικό Επιτελείο, προκειμένου να αποφασίσει σχετικά», πρόσθεσε.

Σημείωσε, δε, ότι «καθορίστηκε η δυνατότητα των διοικήσεων όλων των κλιμακίων για μεταφορά των τέκνων των μονογονεϊκών οικογενιών της δύναμής τους από και προς τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία με διαφοροποίηση της ώρας προσέλευσης και αναχώρησης, στις περιπτώσεις που δεν επηρεάζεται η επιχειρησιακή λειτουργία της μονάδας ή της υπηρεσίας».

Η κάθε διοίκηση δύναται να λαμβάνει κατά την κρίση της μέτρα για την αναπλήρωση των ωρών απουσίας του προσωπικού από την εργασία του, ώστε να τηρείται απαρέγκλιτα το προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία 40ωρο εργασίας εβδομαδιαίως», επεσήμανε ο κ. Στεφανής

Πηγή : DefensenetΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad