Επιτάχυνση των Εμβολιασμών για να προληφθεί η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021

Επιτάχυνση των Εμβολιασμών για να προληφθεί η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού στην Ελλάδα«Μια απάντηση υπάρχει, η επιτάχυνση της διαδικασίας των εμβολιασμών»: Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην μετάλλαξη «Δέλτα».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής, είπε ότι η πλειονότητα των ηγετών της Ε.Ε. θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρξουν πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Απευθυνόμενος στους συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας, που δεν έχουν εμβολιαστεί, έκανε έκκληση λέγοντας: «Δείτε τα στοιχεία από τα νοσοκομεία μας». Και πρόσθεσε ότι σχεδόν όλοι οι συμπολίτες μας που μπήκαν στα νοσοκομεία, διασωληνώθηκαν ή έχασαν την ζωή τους, δεν είχαν εμβολιαστεί.


«Η μετάλλαξη “Δέλτα” δεν μας δημιουργεί φοβερή ανησυχία, διότι αντιμετωπίζεται με πλήρη εμβολιασμό», συμπλήρωσε.


Ερωτηθείς για το εάν η κυβέρνηση αναμένεται να λάβει συγκεκριμένα μέτρα υπέρ των όσων έχουν εμβολιαστεί, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα». Και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να προσεγγίσει «πιο έξυπνα και δημιουργικά συμπολίτες που δεν έχουν λάβει ακόμα την απόφαση» να εμβολιαστούν.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, επανέλαβε ότι στην Σύνοδο «δεν υπάρχει πλειοψηφία για επιβολή πρόσθετων περιορισμών για την αντιμετώπιση της “Δελτα”», για να σημειώσει ότι η Ελλάδα έχει ανοίξει για επισκέπτες «και τηρούμε όλα τα αναγκαία μέτρα – εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού, κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σύνορα».

Υπογράμμισε ότι «όσοι είναι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν» και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει μια «συστηματική προσπάθεια να εντείνουμε τους ρυθμούς του εμβολιασμού».

Πηγή : kathimerini. gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad