Με αρνητικό τεστ η είσοδος και των εμβολιασμένων τουριστών από τη Ρωσία - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Κυριακή, 27 Ιουνίου 2021

Με αρνητικό τεστ η είσοδος και των εμβολιασμένων τουριστών από τη ΡωσίαΣε αιφνίδια ανατροπή της πολιτικής που ίσχυε για την είσοδο των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα προχώρησε η κυβέρνηση με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Τουρισμού την Κυριακή αφήνοντας ενεούς τους επιχειρηματίες του χώρου.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι».


Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική ανατροπή, η οποία θα ισχύσει από τις 30 Ιουνίου, αφού μέχρι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμενε ότι και οι εμβολιασμένοι με το Sputnikv δεν θα υπόκεινται σε υγειονομικούς περιορισμούς.


Το υπουργείο Τουρισμού αποδίδει την αιφνίδια αλλαγή στην πολιτική εισόδου των Ρώσων τουριστών στην εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.


Να σημειωθεί ότι η πολιτική υποδοχής των τουριστών από τη Ρωσία που ακολουθούσε έως σήμερα η χώρα μας είχε ενοχλήσει τη Γερμανία και τη Γαλλία.


Κατά τη πρόσφατη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλες, σύμφωνα με το Bloomberg, Άνγκελα Μέρκελ και Εμμανουέλ Μακρόν άσκησαν σκληρή κριτική στην Ελλάδα και άλλες τουριστικές χώρες για την ελεύθερη υποδοχή επισκεπτών που εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού με κινεζικά και ρωσικά εμβόλια.Να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής είχε προσπαθήσει να υποβαθμίσει την παρέμβαση της Μέρκελ υποστηρίζοντας ότι «εάν η Γερμανία είχε αντιρρήσεις θα τις έθετε κατά την οριοθέτηση του κανονισμού».


Μετά από δυο ημέρες η ελληνική κυβέρνηση ανέτρεψε την πολιτική της όσον αφορά στους Ρώσους τουρίστες, επιβάλλοντας αρνητικό τεστ ακόμα και στους εμβολιασμένους.

Πηγή :avgi. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad