Πως ο ελαιοχρωματιστής έκλεψε τους πίνακες από την Εθνική Πινακοθήκη - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2021

Πως ο ελαιοχρωματιστής έκλεψε τους πίνακες από την Εθνική ΠινακοθήκηΑναλυτικές λεπτομέρειες για το πώς σχεδίασε την «κλοπή του αιώνα» το 2012 στην Εθνική Πινακοθήκη αρπάζοντας πίνακες του Πικάσο και του Μοντριάν, ανεκτίμητης αξίας, περιγράφει στην προανακριτική του απολογία ο 49χρονος δράστης του εγκλήματος.

Δηλώνει, δε, στους αστυνομικούς ότι έχει μετανιώσει και πως θέλει να τιμωρηθεί για ότι έκανε, άλλα με επιείκεια. «Το 2012 είχα μπει στην Εθνική Πινακοθήκη και είχα πάρει τρεις πίνακες. Θα σας πω τα πάντα με όσες λεπτομέρειες θυμάμαι. Ζητώ μόνο την κατανόηση σας γιατί έχουν περάσει περίπου 9,5 χρόνια έχω ήδη υποστεί ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.. Σκοπός μου είναι να συνεργαστώ απόλυτα με τις αρμόδιες αρχές ώστε να ανακτηθούν πλήρως οι πίνακες» είπε ξεκινώντας την κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο δράστης και συνέχισε: «Έχω μετανιώσει πάρα πολύ για την πράξη μου. Από πάντα με ενδιέφεραν τα έργα τέχνης...».Ο 49χρονος στη συνέχεια της απολογίας του αναφέρει πώς αποφάσισε να διαπράξει τη κλοπή από την Εθνική Πινακοθήκη, την οποία όπως λέει επισκέπτονταν για έξι ολόκληρους μήνες πριν αρπάξει τα ανεκτίμητης αξίας έργα τέχνης.Ο κατηγορούμενος αναφέρει ακόμη πως κάποια πανικοβλήθηκε από δηλώσεις που είδε στον Τύπο καθώς θεώρησε ότι τον φωτογραφίζουν. Τότε όπως καταθέτει γύρισε στην Ελλάδα (τον Φεβρουάριο του 2021) για οικογενειακούς λόγους. Ήταν ιδιαίτερα ψυχικά φορτισμένος και τότε αποφάσισε να τυλίξει μέσα σε πλαστικές σακούλες τους πίνακες και κάποια μέρα του Μάιου τους πήγε μόνος του στο Πόρτο Ράφτη. Εκεί, όπως καταθέτει σε ένα ρέμα και σε ένα μεγάλο και πολύ πυκνό θάμνο έκρυψε τους πίνακες.

Πηγή : protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad