Επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Σάββατο, 26 Ιουνίου 2021

Επικίνδυνη για τους ανεμβολίαστους η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊούΓια μία «πιο μεταδοτική μεταλλαγμένη μορφή του ιού» έκανε λόγο ο καθηγητής Παθολογίας Ογκολογίας στο ΕΚΠΑ και διευθυντής της Γ’ παθολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Σωτηρία, Κωνσταντίνος Συρίγος, αναφερόμενος στην μετάλλαξη Δέλτα.


Και με έμφαση τόνισε πως αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί πρέπει να ανησυχούν πολύ…


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε πως αυτοί που έχουν εμβολιαστεί, είτε δεν θα νοσήσουν γιατί σε ένα μεγάλο ποσοστό καλύπτονται από τον εμβολιασμό, είτε θα νοσήσουν ήπια. «Είναι αρκετά ασφαλείς όσοι έχουν εμβολιαστεί. Νοσούν ελαφρά σίγουρα. Σίγουρα δεν χρειάζονται εντατική και δεν καταλήγουν και ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το αν μεταδίδουν τον ιό» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αντίθετα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είπε πως θα έχουν μεγάλο πρόβλημα. «Για τους ανεμβολίαστους είναι πιο θανατηφόρα» είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς για τα σενάρια περί επικράτησης αυτού του στελέχους στην χώρα μας μέσα στο καλοκαίρι ο ίδιος ανέφερε πως τα επιδημιολογικά μοντέλα από χώρες όπως Ισραήλ και Βρετανία που είναι πιο προχωρημένοι στην Ε.Ε όσον αφορά τον εμβολιασμό δείχνουν ότι υπάρχει κίνδυνος να είναι η μετάλλαξη Δέλτα αυτή που θα επικρατήσει στην Ευρώπη και πως αν υπάρξει τέταρτο κύμα πιθανότητα να προκύψει από αυτό το στέλεχος. «Άρα είναι λόγος για να ανησυχούμε για την δημόσια υγέια».


Η μετάλλαξη Δέλτα και το ενδεχόμενο νέων lockdown

Για τις μικρές κοινωνίες και τα ενδεχόμενα τοπικού lockdown ανέφερε πως εάν δεν υπάρχει ικανοποιητικό ποσοστό εμβολιασμών αναγκαστικά δεν υπάρχει άλλη λύση. «Αν αυξηθούν τα κρούσματα θα πρέπει να γίνει μικρό lockdown», τόνισε συγκεκριμένα, ενώ έδειξε ως μόνη λύση τα εμβόλια.


Στο ερώτημα του πότε θα ξεμπερδέψουμε από τον κορονοϊό, ο ίδιος απαντά πως οι μεταλλάξεις συμβαίνουν γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ανεμβολίαστο. «Αν αποκτούσαμε ανοσία στο 80% του παγκόσμιου πληθυσμού αμέσως θα σταματούσε η πανδημία» δήλωσε ενδεικτικά ενώ πρόσθεσε πως τα προνόμια των εμβολιασμένων είναι μια σωστή πρακτική.


Πηγή :skai. gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad