Στον Εισαγγελέα ο Ιερέας που έριξε το βιτριόλι - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

Στον Εισαγγελέα ο Ιερέας που έριξε το βιτριόλι Η επίθεση στη Μονή Πετράκη έχει συγκλονίσει τους κόλπους της Συνόδου, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί παρόμοιο περιστατικό. Η έρευνα πλέον εστιάζεται στον δράστη, τον 37χρονο Θεοφύλακτο Κόμβο, ο οποίος το 2019 φέρεται ότι είχε εμπλακεί σε υπόθεση με ναρκωτικά, ενώ σύμφωνα με τους δικηγόρους του αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως.


Την επίθεση καταδικάζει, μέσω του iefimerida.gr, και ο Γιώργος Καλαντζής, γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων του υπ. Παιδείας. «Η πρωτοφανής και απολύτως καταδικαστέα επίθεση εναντίον επτά Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών και δύο δικηγόρων ευτυχώς δεν στοίχισε τη ζωή και δεν οδήγησε σε μόνιμη αναπηρία κανέναν. Το γεγονός ότι συνέβη κατά τη διάρκεια απονομής της εκκλησιαστικής δικαιοσύνης δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας. Όμως μια τέτοια αποτρόπαιη επίθεση πρέπει, επίσης, να αποτελέσει αιτία ευρύτερου προβληματισμού για το ποιος και με ποια διαδικασία γίνεται θρησκευτικός λειτουργός. Εύχομαι την γρήγορη επιστροφή όλων στα καθήκοντά τους εν πλήρη υγεία» δήλωσε στο iefimerida.gr ο κ. Καλαντζής.

Ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος εξηγεί στο iefimerida.gr ότι «δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση. Ο άνθρωπος ήρθε μέσα να ακούσει την απόφαση. Άκουσε την απόφαση από τον πρόεδρο, τον Άγιο Γουμενίσσης, Δημήτριο, και αμέσως, όπως ήταν όρθιος ο κατηγορούμενος, απλώς είπε μια φράση: “Σας έβαλε ο Βεροίας (ο Μητροπολίτης του τόπου όπου υπηρετούσε) να με καθαιρέσετε;”».


Σύμφωνα με τον κ. Καλλίνικο, «ο πρόεδρος τού απάντησε: “δεν μας είπε κανείς τι θα κάνουμε. Την απόφαση την πήραμε κατά συνείδηση”. Αυτός όμως είχε ήδη σκύψει μπροστά του και είχε βγάλει μια μεγάλη, καφέ, γυάλινη φιάλη. Η φιάλη, με το μάτι, έμοιαζε να ήταν δυο λίτρα. Κι αυτό το επιβεβαιώνει το γεγονός ότι την κρατούσε, όταν μάς ράντιζε με τα δυο του χέρια. Αν ήταν μικρότερο το μέγεθος και το βάρος θα μπορούσε να το χειριστεί με το ένα χέρι».


Για τη στιγμή της επίθεσης, ο Μητροπολίτης Άρτης λέει στο iefimerida:


«Εκανε ημικυκλικές κινήσεις, με τεντωμένο το χέρι για να μας ραντίσει. Μας χτύπησε όλους, στα μάτια και στο μέτωπο. Όλα τα άλλα σημεία των σωμάτων μας ήταν καλυμμένα. Φοράγαμε καλυμμαύχια, ράσα, μάσκες. Μόνο το μέτωπο και τα αυτιά φαινόντουσαν».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad