Έτοιμος ΣΥΡΙΖΑ για πιθανές εκλογές τον Σεπτέμβριο - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Έτοιμος ΣΥΡΙΖΑ για πιθανές εκλογές τον Σεπτέμβριο


 

Προτεραιότητα να πειστούν οι πολίτες πως το κόμμα τους αποτελεί την εναλλακτική απάντηση απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία.


Την πεποίθηση πως ο χρόνος έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τη κυβέρνηση και πως η άμμος στην κλεψύδρα ξεκίνησε να αδειάζει, εκφράζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν σύντομα πολιτικές εξελίξεις το φθινόπωρο, ως αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης.


«Έχει αρχίσει η κλεψύδρα να γυρνάει ανάποδα, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και το τέλος σας θα σημάνει μια νέα αρχή για τον τόπο. Όταν κυβερνήσεις έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας τότε ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση». Τα λόγια αυτά που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τη Τετάρτη, στη Βουλή, αποτελούν επί της ουσίας τις σκέψεις που κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στα ανώτατα κλιμάκια της Κουμουνδούρου.


Όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύντομα οι πολίτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, τις οποίες και χαρακτηρίζουν «αντικοινωνικές». Με βάση αυτό το σκεπτικό, στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν δεδομένο ότι σύντομα θα υπάρξει μεγάλη λαϊκή οργή, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει απέναντι του μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας.

Το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, λένε, ότι αποτελεί το «κερασάκι στη τούρτα». Η αρχή έχει γίνει με την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα. Όπως σημειώνουν, η αδυναμία χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, θα οδηγήσουν σε χιλιάδες λουκέτα στην αγορά και στην οικονομική ασφυξία χιλιάδες πολίτες.

Αυτές οι δύο επιλογές τις κυβέρνησης, θα γίνουν σύντομα αισθητές στους πολίτες και τότε ο χρόνος θα αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τη κυβέρνηση, όπως έγινε τη περίοδο 1990-1993, όταν και ο τότε πρωθυπουργός και πατέρας του νυν πρωθυπουργού, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, συγκρούστηκε με μεγάλες κοινωνικές ομάδες.

Υπό αυτό το πρίσμα, στη Κουμουνδούρου θεωρούν πλέον πολύ πιθανό το σενάριο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού από τη πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να μην προλάβουν οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί. Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να προετοιμάζεται ήδη για την ερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, ανεξάρτητα από το πότε αυτή θα διεξαχθεί.

Βασική τους προτεραιότητα αποτελεί το να πείσουν τους πολίτες πως το κόμμα τους αποτελεί την εναλλακτική απάντηση απέναντι στην ακραία νεοφιλελεύθερη Νέα Δημοκρατία και πως μία κυβέρνηση που θα έχει ως κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα ξηλώσει άμεσα το αντιλαϊκό νομικό οπλοστάσια με το οποίο έχει εξοπλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα μεγάλα συμφέροντα, σε βάρος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.


Πηγή: https://www.newsbomb.gr/politikh/story/1206961/syriza-se-etoimotita-gia-eklogiko-aifnidiasmo-adeiazei-i-klepsydra


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad