Δυσαρέσκεια στην Αθήνα για το "σκέτο" Μακεδονία του Ζαεφ - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Δυσαρέσκεια στην Αθήνα για το "σκέτο" Μακεδονία του ΖαεφΤη δυσφορία της Αθήνας έχει προκαλέσει το tweet του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή τον αγώνα της χώρας του με την Ολλανδία στο πλαίσιο του Euro 2020.


Ο Ζ. Ζάεφ παρακολούθησε στο στάδιο του Άμστερνταμ τον αγώνα της χώρας του, συνοδευόμενος από τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε.


Έκανε μία ανάρτηση μέσα από το γήπεδο στα social media, αναφέροντας τη χώρα του ως "Μακεδονία" παραλείποντας το "Βόρεια".


"Σήμερα βρίσκομαι στο στάδιο του Άμστερνταμ και δίνω την ισχυρή μου υποστήριξη στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Μακεδονίας" έγραψε μεταξύ άλλων.

Η ανάρτηση του Ζάεφ ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά ανάλογων κινήσεων της γειτονικής χώρας. Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Ζόραν Ζάεφ παρακολούθησε ποδοσφαιρικό αγώνα της εθνικής ομάδας της Βόρειας Μακεδονίας στο Βουκουρέστι φορώντας την επίμαχη φανέλα της "Εθνικής Μακεδονίας", την ίδια στιγμή που οι εκφωνητές της κρατικής τηλεόρσης αναφέρονταν στη χώρα ως "Μακεδονία", ενώ εκατοντάδες είχαν συγκεντρωθεί σε πάρκο στα Σκόπια για να δουν τον αγώνα φωνάζοντας "Μακεδονία, Μακεδονία", όπως αναφέρει το Associated Press.


Με αφορμή κινήσεις σαν αυτή, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη θύμισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τις διαφωνίες της Ν.Δ. στη συμφωνία των Πρεσπών. "Τον καλούμε να απέχει από τη διχαστική ρητορική", είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή :thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad