''Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ''. ΚΟΙΝΟΤΥΠΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. (Της Στέλλας Ρουσάκη) - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

''Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ''. ΚΟΙΝΟΤΥΠΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. (Της Στέλλας Ρουσάκη)

  Η Ελλάδα της οικονομικής κρίσης δίνει την σκυτάλη στην Ελλάδα της εποχής του κορωνοϊού. Πώς ήταν άραγε πριν; Μήπως η στάση και η τακτική της ήταν διαχρονικές και φάνηκαν τώρα που έπεσαν οι μάσκες στην κοινωνία μας; Πόσα παιδιά με περγαμηνές και καλλιέργεια, φεύγουν για να συναντήσουν το μέλλον τους έξω από την πατρίδα; Γιατί γινόταν  αυτό παλιά και γιατί συμβαίνει τώρα; Ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν απλά, αν κάνουμε μια συζήτηση με τον παππού ή την γιαγιά ή πιο περίπλοκα, αν ερευνήσουμε πιο προσεκτικά, το σύστημα της κοινωνίας στο εξωτερικό.

    Η γιαγιά και ο παππούς θα σου πουν ιστορίες μετανάστευσης στα χρόνια της κατοχής ή της πείνας, στα χρόνια που η Ελλάδα προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της από πολέμους και κακουχίες. Όμως το δυστυχές γεγονός είναι ότι στο σήμερα, τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Η εξέλιξη και η τεχνολογία προχωρούν και εδώ. Οι άνθρωποι σπουδάζουν και εξελίσσονται σε όλους τους τομείς, με ικανότητες και ταλέντα που ξεπερνούν κατά πολύ, πολλά έθνη. Γιατί όμως ο πόλεμος τώρα συμβαίνει ανάμεσά μας; Γιατί η Ελλάδα δεν σηκώνει το βάρος των πτυχίων, της καλλιέργειας, της μόρφωσης και του ομαδικού πνεύματος; Παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι η ιστορία αποδεικνύει ότι οι Έλληνες τα κατάφεραν ομαδικά και συνεργατικά για να υψώσουν αυτήν την χώρα.

     Και ερχόμαστε στην Ελλάδα του σήμερα όπου ο νέος εν δυνάμει εργαζόμενος , στέλνει το βιογραφικό του και κρύβει τα μισά. Φτιάχνει διαφορετικά βιογραφικά, για κάθε άσχετη εργασία που θα βρεθεί στο δρόμο του μέχρι να καταφέρει αυτό που ονειρεύεται, μην τυχόν και δουν ότι αυτός ή αυτή θα ζητήσει παραπάνω χρήματα ή θα έχει παραπάνω ικανότητες από τους ''παλιούς''. Που είναι η αναγνώριση αξιών και η δίκαιη επιλογή των νέων στην εργασία; Υπάρχει μόνο ο φόβος μην βρεθεί κάποιος καλύτερος απ' τον άλλον. Και αυτή ακριβώς είναι η διαφορά με το ''σύστημα'' έξω. Ούτε μεγαλύτερα μυαλά, ούτε πιο άξιοι επιστήμονες και καλλιτέχνες. Απλά σωστή εκτίμηση και απρόσωπη αλλά δίκαιη αναγνώριση της δουλειάς και της του καθενός. Χωρίς ρουσφέτια, εκμετάλλευση, άναρχη αντιμετώπιση και νοοτροπία της εύκολης λύσης. Αυτά τρώνε τα παιδιά της Ελλάδας του σήμερα. Ας ξαναπάρουμε το κουβάρι απ' την αρχή, μήπως και τα κρατήσουμε  εδώ...


                                                                                  Στέλλα Ρουσάκη (Ηθοποιός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad