ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΠΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ? (Της Στέλλας Ρουσάκη) - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ. ΠΩΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ? (Της Στέλλας Ρουσάκη)

 

      Είσαι νέος ή μεγαλύτερος σε ηλικία αλλά τα όνειρα σου δεν ορίζονται από αυτήν, έτσι κι αλλιώς! Ξεκινάς στα τυφλά και σε οδηγεί μόνο αυτό που ζητάει η ψυχή σου. Να εκφραστείς, να δημιουργήσεις, να απελευθερωθείς, να καλλιεργηθείς σωματικά και πνευματικά,να δουλέψεις με όλο σου το έιναι. Τίποτα απ' όλ' αυτά δεν θυμίζει ,στον εν δυνάμει ηθοποιό που μπαίνει σε μια σχολή ,τις λέξεις ''  επάγγελμα'' , ''χρήματα'' , ''ανέλιξη'', ''κύκλωμα'' . 'Άγνωστα όλα για εκείνον και με τίποτα δεν μπορεί να τα συνδέσει με την Τέχνη του.

       Τυφλοί οδηγοί και οι δάσκαλοί του που δεν λένε να του χαλάσουν το όνειρο. Κι εκείνος συνεχίζει ανενόχλητος με τα όνειρά του να φουσκώνουν και να είναι έτοιμα να παρασύρουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Εμπόδια, γονείς, φίλους, σπουδές, χρόνο, κόπο, ματαιοπονία.

       Και φτάνει εκείνη η στιγμή, στην Ελλάδα του τώρα, που τελειώνεις με τους κόπους και τις θυσίες και έρχεται η ώρα για την ανταμοιβή. Έσπειρες και θέλεις να θερίσεις γεμάτος ενθουσιασμό και περηφάνια. Αλλά τίποτα από αυτά ξαφνικά δεν έχει αξία. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο πιο πολύ έχεις κοπιάσει, τόσο πιο πιθανό είναι να πεταχτούν οι κόποι σου σ' έναν κάδο απορριμμάτων. Ποιος είπε ότι εδώ μετρούν οι γνώσεις και οι δυνατότητες. Γιατί εσύ να τα έχεις αυτά και να είσαι καλύτερος από τον άλλον. Δεν επιτρέπεται αυτό. Εδώ μετρούν τα νούμερα, οι αριθμοί, τα ποσοστά που θα φέρεις, αν είσαι προς πώληση ή κατά τύχη είσαι γνωστός γνωστού. Όπως σε γνωρίζουν στα χωριά και σε ρωτούν, αν είσαι του τάδε ή της τάδε. Έτσι κι εδώ...

    Αυτά είναι κρυφά μονοπάτια για σένα που δεν σε ξέρουν, που δεν πουλάς ή δεν μετράς σαν αριθμός. Στημένες ακροάσεις και ανακοινώσεις από αυτές που βγάζουν σ' αυτά τα κρυφά μονοπάτια.. και δεν θα τα βρεις, σίγουρα… όσο κι αν ψάξεις. Μπορείς να γίνεις ριάλιτι, διάσημος / άσημος με πολλούς ακολούθους στο ίνσταγκραμ και έτσι ίσως τα βρεις... αλλά βγάζουν σε θάλασσες με μεγαλοκαρχαρίες… μην πας αν ξεκίνησες με την ψυχή σου, θα την χάσεις… Συνέχισε όμως να δουλεύεις, να κρατάς τις αξίες σου για άλλα μέρη ή για '' άλλες μέρες'' καλύτερες και ο χρόνος ίσως είναι με το μέρος σου.


Στέλλα Ρουσάκη
 (Ηθοποιός) 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad