10 Tips για να μην Πετάτε το Φαγητό του Πάσχα (Της Αγάπης Χύτα) - ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

ValueNews.gr ... η αξία στην ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας και στα social media

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών

Δείτε το Νέο Φυλλάδιο Προσφορών
Ακολουθήστε τη Σελίδα μας

προσφατα

Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

10 Tips για να μην Πετάτε το Φαγητό του Πάσχα (Της Αγάπης Χύτα)

1.       Αυγά: τα βραστά κόκκινα αυγά δεν πρέπει ποτέ να τα πετάμε. Χρησιμοποιούνται σε πράσινες σαλάτες, σκέτα ως μεζές, σαν ελαφρύ βραδινό γεύμα, ακόμα και σαν γέμισμα σε ρολό κιμά.

2.       Τσουρέκι: Μην πετάτε ποτέ το τσουρέκι που έμεινε από το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα. Μπορείτε εύκολα να το μαδήσετε, να το σιροπιάσετε και να φτιάξετε μια κρέμα πατισερί και το γλυκό σας είναι έτοιμο.

3.       Κουλούρια: τα κουλούρια είναι το καλύτερο υλικό για να φτιάξετε μια ωραία βάση για μπανόφι ή cheesecake. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τα τρίψετε σε ένα multi, να τους ρίξετε βούτυρο και λίγη έξτρα ζάχαρη, να το στρώσετε σε ένα ταψάκι και να το αφήσετε στο ψυγείο να παγώσει. Η βάση για το γλυκό σας μετά από 1 ώρα θα είναι έτοιμη.

4.       Κρέας στη σούβλα: Κάποιοι τρώνε το αρνί κρύο την επόμενη μέρα αλλά υπάρχουμε κι εμείς που δεν το προτιμάμε έτσι. Είναι πολύ κρίμα όμως να πετάξουμε ένα τόσο ωραίο κρέας. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να το βάλετε σε κόκκινη σάλτσα και να το φάτε με μακαρόνια ή σαν γιουβέτσι. Μια ακόμα λύση είναι να το μετατρέψετε σε λεμονάτο με ρύζι

5.       Πατάτες φούρνου: Εκτός φυσικά από το γεγονός ότι μπορείτε να τις ζεστάνετε τις επόμενες μέρες και να συνοδέψετε ένα άλλο γεύμα μπορείτε επίσης να τις ψιλοκόψετε, να τις τσιγαρίσετε και να ρίξετε από πάνω μερικά χτυπημένα αυγά, η τέλεια ομελέτα είναι έτοιμη.

6.       Μαγειρίτσα: Η μαγειρίτσα είναι από τα φαγητά που μπορούν να συντηρηθούν πολύ καλά στην κατάψυξη χωρίς να αλλοιωθούν οπότε η ποσότητα που έχει μείνει μπορεί να χωριστεί σε μερίδες και να μπει στην κατάψυξη. Μία μέρα που δεν προλαβαίνετε να μαγειρέψετε η μαγειρίτσα θα σας σώσει από περιττά έξοδα - delivery.

7.       Κρασί: Το ξέρω πως είναι δύσκολο να πιστέψετε πως θα σας μείνει κρασί από την ημέρα του Πάσχα αλλά αν δεν είστε φανατικοί υπάρχει και αυτή η πιθανότητα. Σε αυτή την περίπτωση κρατήστε το κρασί σε γυάλινο μπουκάλι που κλείνει καλά μέσα στο ψυγείο και χρησιμοποιήστε το για το μαγείρεμα. Μπορείτε να “σβήσετε” κρέας που έχετε τσιγαρίσει ή λαχανικά.

8.       Μπύρες: Φυσικά ισχύει πως σπάνια μένουν μπύρες το Πάσχα καθώς ο καιρός ευνοεί απίστευτα αυτό το ελαφρύ και δροσιστικό ποτό. Παρ’ όλα αυτά όμως σε περίπτωση που έχετε περισσευούμενες μπύρες και δεν συνηθίζεται να πίνετε στην καθημερινότητά σας μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε τις επόμενες μέρες για να φτιάξετε ένα φανταστικό κοτόπουλο με μπύρα και πάπρικα στο φούρνο ή κουρκούτι για μπακαλιάρο και άλλα ψάρια σε φιλέτο.

9.       Υπολογίστε τις ποσότητες που χρειάζεστε: Αυτό ισχύει σε όλες τις γιορτές. Καλό θα είναι να μάθετε να υπολογίζετε πόσο χρειάζεστε από κάθε αγαθό. Για παράδειγμα, κάθε ενήλικο άτομο χρειάζεται το πολύ μισό κιλό άψητο κρέας (θα μαζέψει με το ψήσιμο), μία μέτρια πατάτα, 1-2 αυγά, 1/3 από μία σαλάτα και λίγο από διάφορους άλλους μεζέδες. Και η ποσότητα που σας αναφέρω είναι και αρκετά πλούσια.

10.   Χαρίστε ότι σας έχει μείνει και δεν θέλετε να το φάτε: Η πιο εύκολη λύση είναι να φτιάξουμε μία τσάντα για κάθε καλεσμένο που φεύγει από το σπίτι μας με 2-3 καλούδια για να τα πάρει σπίτι του για την επόμενη μέρα. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει καλό θα είναι να δώσετε ότι έχει μείνει σε μια οικογένεια που έχει ανάγκη ή σε κάποιον άστεγο. Όλοι έχουν δικαίωμα να γιορτάσουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου.

IMG_20210419_210056

Η Αγάπη Χύτα είναι απόφοιτη του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad