Mobbing: Ένα σιωπηρό φαινόμενο με ηχηρές επιπτώσεις / Της Σταυρούλας Νοβακίδου - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Mobbing: Ένα σιωπηρό φαινόμενο με ηχηρές επιπτώσεις / Της Σταυρούλας Νοβακίδου

 Mobbing: Ένα σιωπηρό φαινόμενο με ηχηρές επιπτώσεις

Το τελευταίο διάστημα, με τις πρόσφατες εξελίξεις στον ελληνικό χώρο έχουμε αρκετές φορές διαβάσει και ακούσει τη λέξη «bullying», όμως κατά πόσο γνωρίζουμε πότε ξεκινάει το φαινόμενο του εκφοβισμού και της ψυχολογικής βίας στον εργασιακό χώρο, γνωστό ως «mobbing»; 


Ο όρος «mobbing» προέρχεται από την αγγλική λέξη «mob», που σημαίνει επιτίθεμαι, περικυκλώνω, ενοχλώ, έχω εχθρική συμπεριφορά προς κάποιον άλλον. Πρώτη φορά Άγγλοι βιολόγοι το 1800 χρησιμοποίησαν τη λέξη, για να περιγράψουν την επίθεση κάποιων αποδημητικών πουλιών προς άλλα κατά την πτήση τους. Αν θεωρήσουμε πως η εργασία είναι η «πτήση» των ανθρώπων, μέσα στην οποία εξελίσσονται, αναπτύσσουν διάφορες δεξιότητες, διευρύνουν τους πνευματικούς ορίζοντες, υπάρχουν συνάδελφοι, κυρίως προϊστάμενοι, οι οποίοι καταχρώνται την εξουσία τους, υποβάλλουν τους συνεργάτες τους σε επαναλαμβανόμενες μικρές επιθέσεις, προσβάλλοντας την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των θυμάτων κατά την εργασία τους.


Σύμφωνα με τον ορισμό των Μπελαλή και Σταθαρού το σύνδρομο «mobbing» περιγράφει την κατ' επανάληψη υβριστική συμπεριφορά εντός ή εκτός της εργασίας, η οποία εκδηλώνεται με εκφοβιστικές ενέργειες, λόγια ή τρόπους οργάνωσης των καθηκόντων και στοχεύει στη διαμόρφωση ενός εχθρικού, ταπεινωτικού περιβάλλοντος που προσβάλει την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια ή τη σωματική-ψυχική ακεραιότητα του εργαζομένου, προκειμένου να προκαλέσει την παραίτησή του.


Ο Γερμανός ψυχολόγος Leyman απέδωσε το 1980 τον όρο στην ανθρώπινη κοινωνία, περιγράφοντας μία σειρά επιπτώσεων στην υγεία, ξεκινώντας από την ηθική παρενόχληση στο εργασιακό περιβάλλον. Η επίθεση ουσιαστικά ξεκινάει από τη στιγμή που το άτομο θα νιώσει δυσφορία, ντροπή, άγχος, φόβο από τα λόγια, τις ενέργειες, τις φοβίστηκες πράξεις και χειρονομίες του συναδέλφου του, οι οποίες προσβάλλουν τα ατομικά και τα πνευματικά του γνωρίσματα. Όσο εντείνεται η επίθεση, το περιεχόμενο και η επανάληψη αυτής, θέτουν τα θύματα σε υποτιμητικές, εκφοβιστικές, εχθρικές και ταπεινωτικές συνθήκες, οι οποίες λειτουργούν ως μεγάλα εμπόδια για την αποτελεσματική απόδοση των καθηκόντων τους, που τους έχουν ανατεθεί. 


Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, θα πρέπει τα θύματα με τα πρώτα σημάδια της έντονης αρνητικής φόρτισης να αντιδράσουν, να μιλήσουν και να καταστήσουν σαφές και κατανοητό αυτό που τους ενόχλησε, ώστε να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Για ενδεχόμενη επανάληψη της επιθετικής συμπεριφοράς, αμέσως θα πρέπει να απευθυνθούν στον προϊστάμενο ή στους προϊσταμένους του θύτη, για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, επιδιώκοντας μία υγιή σχέση των συνεργατών, η οποία αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για μια αποτελεσματική, ισορροπημένη εργασία.


Η σιωπή ποτέ δεν αποτέλεσε λύση σε κανένα πρόβλημα στην ανθρώπινη ιστορία, εν αντιθέσει η αμεσότητα και η αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια σε καθετί που βιώνουν, για μη τυχόν επανάληψή του αποτελεί τη μοναδική και σωτήρια λύση για την εξάλειψη του φαινομένου.


Της Σταυρούλας Νοβακίδου


Post Bottom Ad