Κωνσταντίνα Ρασβάνη: Η μαθήτρια – διάνοια από τον Βόλο που έγινε δεκτή από το MIT με πλήρη υποτροφία - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Κωνσταντίνα Ρασβάνη: Η μαθήτρια – διάνοια από τον Βόλο που έγινε δεκτή από το MIT με πλήρη υποτροφία

 Κωνσταντίνα Ρασβάνη: Η μαθήτρια – διάνοια από τον Βόλο που έγινε δεκτή από το MIT με πλήρη υποτροφίαΗ Κωνσταντίνα Ρασβάνη είναι η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βόλου, η οποία έγινε δεκτή για τις σπουδές της στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το MIT και μάλιστα με υποτροφία, καλύπτοντας τα δίδακτρα και τη διαβίωσή της.

Η μαθήτρια ενημερώθηκε για τα ευχάριστα νέα πριν μερικές μέρες, ενώ, εκτός από το MIT, έγινε δεκτή και σε άλλα δύο γνωστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Πρίνστον.

“Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινα δεκτή στο ΜΙΤ, το οποίο φημίζεται για το πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών στις τεχνολογικές επιστήμες” υπογράμμισε η Κωνσταντίνα, η οποία συγκεντρώνει με βαθμολογία 19,5.

Η Κωνσταντίνα Ρασβάνη έχει σημαντικές επιτυχίες σε μαθηματικούς διαγωνισμούς

Από τον Οκτώβριο του 2020 ξεκίνησε τις διαδικασίες για να υποβάλει αίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και διέθετε όλα τα εφόδια για την είσοδό της στο ΜΙΤ με υποτροφία, καθώς εκτός από αριστούχος μαθήτρια, έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες και σε μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως ήταν το αργυρό και ασημένιο μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Μαθητική Ολυμπιάδα, εύφημος μνεία στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών, αλλά και η πολύ καλή της θέση σε διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα της Πληροφορικής. Επίσης έχει ασχοληθεί με την κρυπτογραφία, ενώ ενεργοποιείται και σε άλλα ερευνητικά πρότζεκτ.

Το πλούσιο βιογραφικό της, οι πολύ καλές βαθμολογίες της, οι ατομικές εκθέσεις, οι γραπτές εξετάσεις, αλλά και οι συστατικές επιστολές των καθηγητών του σχολείου έπαιξαν καταλυτικό παράγοντας, προκειμένου η Κωνσταντίνα να ανοίξει πανιά στις σπουδές της για τη “Μέκκα της τεχνολογίας” που είναι οι ΗΠΑ.

Κωνσταντίνα Ρασβάνη στο ΜΙΤ

“Στόχος μου είναι να εντρυφήσω στα Μαθηματικά και την Πληροφορική που με ενδιαφέρουν πολύ ως επιστημονικοί κλάδοι και εκεί να δραστηριοποιηθώ” επεσήμανε η Κωνσταντίνα, η οποία θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ τον Αύγουστο για να ξεκινήσει τις προπτυχιακές της σπουδές, οι οποίες θα διαρκέσουν μία τετραετία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σχολείο της, αναφέρεται “η διεύθυνση του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τη μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου μας, Κωνσταντίνα Ρασβάνη του Ευσταθίου για την επιτυχία της να εξασφαλίσει υποτροφία φοίτησης στο M.I.T (Massachusetts Institute of Technology) και της εύχεται πραγμάτωση όλων των στόχων της”.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Μαθηματικών του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσιτσίνιας τόνισε ότι “έχω μαθήτρια τρία χρόνια την Κωνσταντίνα και θέλω να πω πως είναι άψογη ως προς τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις. Και είναι τιμή μας ως σχολείο που την έχουμε εδώ. Ελπίζω να συνεισφέραμε και εμείς, ώστε να ολοκληρώσει το όνειρό της για σπουδές. Και πιστεύουμε ότι η Κωνσταντίνα θα βοηθήσει την κοινωνία που χρειάζεται πρώτα ανθρώπους και μετά επιστήμονες”.

Τέλος, η διευθύντρια του σχολείου κ. Βούλα Λοντρίδου σημείωσε “η Κωνσταντίνα είναι ένα χαρισματικό παιδί, με ήθος και μεγάλη αγάπη για τα Μαθηματικά” και συμπλήρωσε “χαρήκαμε όλοι οι καθηγητές στο Λύκειο για την επιτυχία να γίνει δεκτή από το MIT και ελπίζω να βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας ως διδάσκοντες”.

 

Πηγή: https://www.enimerotiko.gr/news/konstantina-rasvani-i-mathitria-dianoia-apo-ton-volo-poy-egine-dekti-apo-to-mit-me-pliri-ypotrofia/

 

Post Bottom Ad