Πέρεθ: Ώσπου να ξεκινήσει το νέο Champions League θα έχουμε πεθάνει - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τρίτη, 20 Απριλίου 2021

Πέρεθ: Ώσπου να ξεκινήσει το νέο Champions League θα έχουμε πεθάνει Κάθε άλλο παρά ανήσυχος έδειξε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και της European Super League, Φλορεντίνο Πέρεθ, από τις χθεσινές ανακοινώσεις των UEFA και FIFA, που απείλησαν ευθέως με αποκλεισμούς και τιμωρίες τους «αποστάτες» συλλόγους και ποδοσφαιριστές.

 

Ο πρώτος τη τάξει παράγοντας της πρωταθλήτριας Ισπανίας πέρασε μάλιστα στην αντεπίθεση, κάνοντας λόγο για «κακή εικόνα» της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

 

«Απειλεί τους παίκτες, αλλά πρέπει να είναι ήρεμοι γιατί τίποτα δεν πρόκειται να γίνει. Η UEFA δεν έχει καλό προφίλ, αυτοί που έχουν μονοπώλια πρέπει να είναι διαφανείς. Δεν είναι δυνατόν όλοι να ξέρουν ποιος είναι ο δικός μου μισθός, πόσα παίρνει ο ΛεΜπρον Τζέιμς και κανείς πόσα παίρνει ο πρόεδρος της UEFA. Ο πρόεδρος της UEFA δεν μπορεί να προσβάλλει τον Ανιέλι», είπε.

 

Ο Πέρεθ ζήτησε διάλογο με τις υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση δεν είναι ίδια με εκείνη πριν από δέκα χρόνια.

 

«Λένε ότι το νέο Champions League θα ξεκινήσει το 2024, αλλά έως τότε θα έχουμε πεθάνει! Αυτοί πιστεύουν ότι οι θεσμοί είναι δικοί τους αλλά δεν είναι. Δεν πρόκειται να μας πετάξουν ούτε από το Champions League ούτε από το πρωτάθλημα, είμαστε πλήρως ασφαλείς», ανέφερε.

 

«Αυτές οι ομάδες αντιπροσωπεύουν 2 δισεκατομμύρια φιλάθλους σε όλο τον κόσμο. Θα υπάρχει VAR στη Super League, financial fair play και σταθερότητα για τις ομάδες, ενώ οι διαιτητές θα επιλεγούν με επαγγελματικά κριτήρια».

 

Όσο για το πως προέκυψε η ιδέα δημιουργίας αυτής της Λίγκας; «Όταν δεν έχεις άλλο έσοδο από το τηλεοπτικό, η λύση είναι να δίνεις πιο ελκυστικούς αγώνες. Οι ομάδες έχουν χάσει 5 δις. Μόνο η Ρεάλ Μαδρίτης τα δύο τελευταία χρόνια έχει 400 εκατομμύρια ευρώ. Περνάμε μία πολύ δύσκολη στιγμή. Το ποδόσφαιρο πρέπει να εξελιχθεί, όπως οι επιχειρήσεις, οι άνθρωποι και οι νοοτροπίες».


Πηγή: https://www.naftemporiki.gr/story/1716455/pereth-ospou-na-ksekinisei-to-neo-champions-league-tha-exoume-pethanei


Post Bottom Ad