Πολιτισμός χωρίς λουκέτο - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021

Πολιτισμός χωρίς λουκέτο

 Πολιτισμός χωρίς λουκέτοΆνοιγμα των χώρων πολιτισμού με υγειονομικό πρωτόκολλο ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος ● Πορεία στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας την Πέμπτη

Παν-καλλιτεχνική κινητοποίηση την Πέμπτη 15/4 στις 11.00 π.μ. στο ΥΠΠΟΑ, με πορεία στα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, προανήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, η οποία περιμένει από τον Νοέμβριο απάντηση στο ερώτημα που έθεσε προς ΕΟΔΥ και επιτροπή λοιμωξιολόγων για τα κριτήρια με τα οποία επιβλήθηκε λοκντάουν στον πολιτισμό πριν από το γενικό λοκντάουν. Η κατάσταση στον χώρο του πολιτισμού είναι ζοφερή.

Η μείωση του κύκλου εργασιών μέσα στο δωδεκάμηνο καταγράφει πλήρη κατάρρευση (-88,21%) και οι εργαζόμενοι με μεγάλη δυσκολία και πιέσεις του συνδικάτου εξασφάλισαν, έστω και με καθυστέρηση, την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ που τους διατηρεί στο κατώφλι της ανέχειας. Σε αυτές τις συνθήκες η ΠΟΘΑ ζητά να ανακοινωθεί εγκαίρως η ημερομηνία επανέναρξης, ώστε να γίνει ο απαραίτητος, τουλάχιστον δίμηνος, προγραμματισμός.

Κυβερνητική αδιαφορία

Προτάσσει τη δημιουργία υγειονομικού πρωτοκόλλου για τους χώρους πολιτισμού, όπως επίσης και για τις καλλιτεχνικές σχολές (δραματικές, χορού, ωδεία), και διεκδικεί τη διευθέτηση ζητημάτων ΟΑΕΔ (εποχικό επίδομα 2021, συνολικό ζήτημα εποχικότητας καλλιτεχνικών επαγγελμάτων, ένσημα για τους μήνες που λάβαμε επίδομα ειδικού σκοπού).

«Ολον αυτό τον καιρό, η κυβέρνηση επέδειξε αξιοσημείωτη αδιαφορία για τους εργαζόμενους στον πολιτισμό και τα ελάχιστα και αποσπασματικά επιδόματα δόθηκαν ύστερα από αγώνες, μέσα από μια πρωτοφανή συσπείρωση του κλάδου. Την ίδια αδιαφορία επέδειξε και για τις καλλιτεχνικές σπουδές, κρατώντας τις δραματικές σχολές, τις σχολές χορού και τα ωδεία κλειστά, ενώ οι πρόβες, που έχουν παρεμφερή λειτουργία, γίνονται κανονικά.

»Απέτυχε να φτιάξει ένα ενιαίο πλαίσιο για όλες τις σχολές σε σχέση με την τηλεκπαίδευση, οδηγώντας τες σε αδιέξοδο και φέρνοντας τους σπουδαστές αντιμέτωπους με τον κίνδυνο να χαθεί η χρονιά τους ή ακόμα και να μην καταφέρουν να αποφοιτήσουν» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΘΑ.

Χριστίνα Κοψίνη

 

Πηγή: https://www.efsyn.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/289687_politismos-horis-loyketo

Post Bottom Ad