Βροντερό «όχι» του κυβερνήτη Φλόριντας στο ψηφιακό πιστοποιητικό – Τους ξεμπροστιάζει σε ΒΙΝΤΕΟ - ValueNews.gr
Αθήνα booked.net
+14°C
target="_blank" style="color:#ffffff;" href="http://ibooked.gr/weather/athens-18328" class="booked-weather-160x36-city">Αθήνα booked.net
+14°C

προσφατα

Σάββατο, 3 Απριλίου 2021

Βροντερό «όχι» του κυβερνήτη Φλόριντας στο ψηφιακό πιστοποιητικό – Τους ξεμπροστιάζει σε ΒΙΝΤΕΟ

 

Βροντερό «όχι» του κυβερνήτη Φλόριντας στο ψηφιακό πιστοποιητικό – Τους ξεμπροστιάζει σε ΒΙΝΤΕΟ

 


Ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ron DeSantis, είπε ότι θα αναλάβει δράση για την απαγόρευση των «διαβατηρίων εμβολίων», τα οποία προωθούνται μαζικά στην Ευρώπη, έπειτα από πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτήρισε την ιδέα ως επέμβαση στην ιδιωτική ζωή.

«Είναι απολύτως απαράδεκτο είτε η κυβέρνηση είτε ο ιδιωτικός τομέας να σας επιβάλει την απαίτηση να επιδείξετε πιστοποιητικό εμβολιασμού για να μπορείτε να συμμετέχετε στην κοινωνία», δήλωσε ο κυβερνήτης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της Δευτέρας, προσθέτοντας ότι έτσι «δίνετε όλες αυτές τις πληροφορίες σε κάποια μεγάλη εταιρεία».

 «Θέλετε την αλεπού να φρουρεί το κοτέτσι; Κάντε μου την χάρη! Νομίζω ότι αυτό (το πιστοποιητικό) είναι κάτι που έχει τεράστιες επιπτώσεις στην προστασία της ιδιωτικής ζωής. Δεν είναι αναγκαίο να γίνει. Πρόκειται να εμβολιάσουμε 3,5 εκατομμύρια ηλικιωμένους, κάποια στιγμή αυτή την εβδομάδα, ίσως το 75% των ηλικιωμένων.

Είναι σημαντικό να το κάνουμε αυτό, αλλά ταυτόχρονα, δεν θα σας ζητήσουμε να μας το αποδείξετε (πως έχετε εμβολιαστεί), προκειμένου να μπορέσετε να ζήσετε την ζωή σας κανονικά. Θα αναλάβω δράση σε εκτελεστικό επίπεδο, δράση έκτακτης ανάγκης, πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά

Επιπλέον, ο  κυβερνήτης δεσμεύτηκε ότι θα ζητήσει από τους κρατικούς νομοθέτες να καταρτίσουν νομοθεσία για την οριστική απαγόρευση όλων των συστημάτων διαβατηρίων εμβολίων.

Σημειώνεται πως την Δευτέρα, η Νέα Υόρκη έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που εγκαινίασε το δικό της πρόγραμμα ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο ονομάστηκε Excelsior Pass.

Στους χρήστες θα δοθεί ένας μοναδικός κωδικός που θα συνδέεται με τα ιατρικά αρχεία τους, ο οποίος μπορεί να εμφανιστεί μέσω μιας εφαρμογής smartphone ή μιας εκτύπωσης εγγράφου, προκειμένου να αποκτήσουν είσοδο σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις ή χώρους εκδηλώσεων.

Το πρώτο ευρωπαϊκό υγειονομικό διαβατήριο παρουσιάστηκε την Κυριακή (28/03) από τον επικεφαλής της task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα εμβόλια, Τιερί Μπρετόν.

Όπως δήλωσε ο ίδιος στον γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό RTL, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του thelocal.it, το νέο πιστοποιητικό «θα είναι διαθέσιμο σε δύο ή τρεις μήνες» τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή.

Εκτός των άλλων, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε: «Από την ώρα που δυνάμεθα να είμαστε βέβαιοι πως κάθε Ευρωπαίος που θέλει να εμβολιαστεί, θα έχει δίκαιη πρόσβαση στο εμβόλιο, όπως θα συμβεί στους επόμενους δύο έως τρεις μήνες, θα ήταν καλό να έχουμε πιστοποιητικό υγείας που να αποδεικνύει την κατάστασή σας».

«Η εφαρμογή του ταξιδιωτικού πιστοποιητικού για την υγεία έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, το οποίο θα επιτρέψει την συνέχιση των ταξιδιών σε όλη την Ευρώπη».

Το Βίντεο εδώ: https://www.brighteon.com/2c47db73-9a7c-484f-b3d4-5df4f4620090

 

Πηγή: https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030/vrontero-ochi-toy-kyverniti-florint/

Post Bottom Ad